Desavanja

Kenan Terzić pobjednik II kola “Best of the best” u Sarajevu

"U snooker klubu Mercur u Sarajevu odigrano je II kolo Best of the Best Carlsberg Snooker lige BiH. Najuspješniji igrač bio je četverostruki državni šampion Kenan Terzić koji je u finalnom meču rezultatom 3:0 pobijedio klupskog kolegu Benjamina Džaferovića."

U prvom meču pretkola Terzić je pobijedio ovajača prethodnog kola Best of the Best Carlsberg snooker lige BiH, sjajnog Eldara Ćormehmedovića.

Na putu do finala Terziću nije sve išlo glatko te je u krajnje neizvjesnom i odlučujućem trećem frameu uz malo sreće pobijedio Mustafu Husovića. Ni nadahnutom Džaferoviću nije išlo sve po planu protiv Namika Ćatića sa kojim se susreo u četvrtini finala  gdje je izvojevao pobjedu u odlučujućem trećem frameu. Međutim, to ga nije spriječilo da se plasira u finale i to preko Emira Mekića pobjedom od 3:1.

Povratak u formu četverostrukog državnog prvaka Kenana Terzića govori nam da ćemo zasigurno gledati jako interesantne mečeve ovog kandidata na predstojećem Mastersu za odlazak na europsko prvenstvo u snookeru.

Narednog vikenda II kolo Best of the Best Carlsberg snooker lige BiH igraće se u Bugojnu u snooker klubu Desetka. 

Pozivamo sve ljubitelje snookera da nam se pridruže u Bugojnu kao i da mečeve prate live na FB stranicama klubova.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH www.snooker.org.ba, kao i FB stranicu SnookerOrganizacijaBiH.