Desavanja

Odigrano šesto kolo snooker lige "BEST OF THE BEST" 23/24

"Poznati učesnici završnog Masters turnira"

Proteklog vikenda odigrano je 6. a ujedno i posljednje kolo regularnog dijela takmičenja Carlsberg snooker lige "BEST OF THE BEST". Takmičili su se igrači u svih 5 divizija (Sarajevo, Tuzla, Bugojno, Kiseljak, Visoko) a najbolji među njima plasirali su se na završni Masters turnir za koji će se se ove godine održati u Sarajevu. 

Na Mastersu će se takmičiti 24 najbolja igrača iz svih divizija koji će proći kroz grupnu fazu takmičenja a zatim će se u knock out fazi boriti za titulu “najboljeg među najboljim”. 

Za sami plasman na Masters, u posljednjem kolu nije bilo neizvjesne borbe jer je većina učesnika bila poznata po završetku prethodnog kola. Jedine nedoumice su bile u par divizija vezane za osvajača divizije, pa su se tako u Kiseljaku, Visokom i Tuzli vodile borbe za prvo mjesto. U Kiseljaku su finalni meč turnira igrali Vedran Milošević i Igor Antić, a ujedno je to bio i meč za osvajača divizije i plasman na Masters. Iako se očekivao neizvjestan meč, Antić je relativno lagano slavio sa 3-1, te tako sebi obezbijedio titulu najboljeg u svojoj diviziji. U Visokom se vodila borba između tri igrača : Muamera Muratovića, Abdulaha Jahića i Almira Kilalića, međutim Jahić i Kilalić su bili uspješniji, plasirali se u finale te tako sebi obezbijedili prva dva mjesta. Iako poražen u finalu, Almir Kilalić je samim plasmanom u isti osvojio dovoljno bodova da bude prvi na tabel i osvajač divizije Visoko. U Tuzli je bilo mnogo manje neizvjesnosti jer je Robertu Kovačeviću za potvrdu prvog mjesta bilo potrebno da prođe samo par kola na ovom turniru, međutim on je otišao do samog kraja, i plasmanom u finale i definitivno potvrdio titulu najboljeg u Tuzli. Finalni meč je završen u korist Edina Kovačevića koji je u otvorenom i napadačkom meču slavio sa 3-2. U divizijama Bugojno i Sarajevo, stvari oko osvajača divizije su bile jasne mnogo prije . Nedim Ramić i Mario-Željo Milošević su bili dominantni u svojim divizijama te su slavili i u 6. kolu. Ramić je osvojio 5 u Bugojnu, a Milošević 4 kola u Sarajevu, te su tako pokazali da su u sjajnoj formi, i promakli se u prve favorite nadolazećeg Mastersa.

Završni Masters turnir Carlsberg snooker lige "BEST OF THE BEST" igraće se od 17. do 19. maja u Sarajevu u snooker klubovima “Merkur” i “Union Jack” gdje će se moći pratiti mečevi uživo, a gledaoci će moći iz svojih domova gledati i live streaming mečeva putem Snooker On platforme.

Sve informacije u vezi takmičenja možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na facebook stranici Snooker organizacije.