Desavanja

Mario Željo Milošević potvrdio titulu „najboljeg među najboljim“

"Proteklog vikenda u Sarajevu odigrano je posljednje kolo Carlsberg snooker lige BiH i njenog takmičenja „Best of the Best“."

U sarajevskim snooker klubovima Union Jack i Mercur odigran je završni masters turnir u snookeru. Ukupno 24 najbolje plasirana igrača iz prethodno odigranih kola iz Sarajeva, Tuzle, Bugojna i Kiseljaka odmjerili su svoje snage u grupnoj fazi takmičenja po sistemu „best of 3“. Nakon odigrane grupne faze 16 najboljih igrača zauzelo je svoja mjesta u finalnoj fazi takmičenja po „knock out“ sistemu.

Bez većih preokreta takmičenje se nastavilo u oba sarajevska snooker kluba. Iznenađenje mastersa sigruno je bilo ispadanje najboljeg bugojanskog igrača u četvrtini finala, Zlatana Fuke koji je izgubio rezultatom 3:0 od izuzetno nadahnutog Edina Kovačevića iz Tuzle. 

U polufinalnim mečevima sastali su se, do tada petorostruki državni prvak, Mario Željo Milošević i Mirza Vuković iz Lukavca te Edin Kovačević iz Tuzle protiv sjajnog Adisa Buraka iz Bugojna, iznenađenja ovog kola takmičenja.

Mirza Vuković ipak nije imao snage da se odupre sjajnom Miloševiću te je rezultatom 3:1 izgubio i zauzeo svoje mjesto u borbi za trećeplasiranog. U krajnje interesantnom meču između Adisa Buraka i Edina Kovačevića u posljednjem petom frejmu Kovačević je ipak izgubio te je također obezbijedio sebi poziciju za borbu za treće mjesto. 

Finalni meč počeo je u izvrsnoj atmosferi i pepunoj sali kluba Mercur te uz navijače obojice igrača. Sjajni Burak nije pronašao svoju izuzetnu igru koja ga je dovela do finalnog meča te je izgubio rezultatom 4:0 od izvrsnog Miloševića i tako postao drugoplasirani igrač najprestižnijeg takmičenja u jugoistočnoj Evropi.

U borbi za treće mjesto i u također jako interesantnom meču, finalni peti frejm je odlučio pobjednika, u ovom slučaju to je bio sjajni Mirza Vuković.

Dodjelu zasluženih novčanih nagrada tradicionalno je izvršio Muamer Karabeg ispred partnera projekta - kompanije Carlsberg, zajedno sa našim prvim licenciranim sudijom snookera ispred EBSA-e Almedinom Hodžićem. 

Ovo je posljednje takmičenje u snookeru za ovu sezonu te svi učesnici i sponzori projekta odlaze na zasluženi odmor do početka nove sezone u septembru.