Desavanja

Počinje masters takmičenje Carlsberg „Best of the Best snooker lige“ u Sarajevu

Mario Zeljo Milosevic.JPG (3)

"U Sarajevu će se 22. i 23. juna u snooker klubovima „Mercur“ i „Union Jack“ održati Masters takmičenje Carlsberg snooker lige BiH „Best of the Best“."

Jedinstvena snooker liga ne samo u regiji već i na prostorima cijele jugoistočne Evrope – „Best of the Best“ Carlsberg snooker liga BiH  - već četvrtu godinu zaredom okuplja igrače i zaljubljenike u ovaj sve popularniji sport.

Nakon šest odigranih kola tokom sezone 2018/2019 u masters takmičenje plasirali su se samo najbolji igrači iz Sarajeva, Tuzle, Bugojna i Kiseljaka. Masters takmičenje će početi u subotu u 10h u snooker klubu Union Jack u Hrasnom, gdje će se igrati grupna faza u kojoj će učestvovati 24 igrača, nakon čega će sutradan u snooker klubu Mercur na Marijin Dvoru 16 najboljih igrača igrati mečeve po knockout sistemu. 

Nagradni fond Lige iznosi ukupno 5.000 KM, zahvaljujući Carlsberg kompaniji koja je, prepoznavši kvalitet i značaj razvoja snooker sporta, već četvrtu godinu partner projekta Snooker Lige u BiH.

S obzirom da je cilj Snooker organizacije kontinuirano podizanje standarda igre, edukacija igrača kroz snooker Akademiju kao i ulaganje u kvalitet samih takmičenja, prvi smo i jedini u BiH omogućili prenos mečeva uživo preko „Snooker On“ sistema. „Snooker On“ omogućava bodovanje i prenošenje mečeva uživo putem snooker On platforme. Mečevi su dostupni putem youtube kanala uživo, a ostaju zabilježeni i kasnije i to u Full HD rezoluciji. 

Pozivamo sve zaljubljenike u ovaj sport da posjete sarajevske snooker klubove Union Jack Sarajevo i Mercur ili da prate pojedine mečeve preko snooker on platforme. Link će biti dostupan putem Facebook stranice kluba @unionjacksnookersarajevo.

Za više informacija o takmičenjima Carlsberg snooker lige BiH Best of the Best posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/.