Desavanja

Poznati učesnici Masters takmičenja najprestižnije snooker lige u BiH

carlsberg_masters-20-21.jpg

"Odigrano šesto kolo Carlsberg snooker lige „Best of the Best“"

U proteklom periodu je odigrano šesto i ujedno posljednje kolo regularnog dijela Carlsberg snooker lige "Best of the best". Učešće na završnom Masters turniru su izborila 24 najbolja igrača iz ukupno 6 divizija. 

Najviše neizvjesnosti u posljednjem kolu je bilo u diviziji Sarajevo, gdje je čak 7 igrača bilo u igri za posljednja 3 mjesta koja vode na Masters. Najviše spretnosti i znanja su pokazali Dario Filipović, Muamer Mališević i Suad Karišik koji su se uspjeli pridružiti kolegama koje su već od ranije obezbijedile učešće na završnom turniru, a to su: Mario-Željo Milošević, Adel Kalabušić, Eldar Karamehmedović i Mahir Bečić. 

U ostalim divizijama nije bilo toliko neizvjesnosti jer su se već nakon par odigranih kola izdvojili favoriti za plasman na završnicu, a rezultati posljednjeg kola su potvrdili pozicije učesnika na tabelama. Učesnici Masters turnira iz ostalih 5 divizija su: 

Divizija Tuzla: Robert Kovačević, Mirnes Mujić, Selman Aganović, Edin Kovačević, Armin Osmanbegović, Demirel Pirić i Vedran Grbić 

Divizija Bugojno: Zlatan Fuka, Zaim Mujak, Adis Burak i Armin Bešić 

Divizija Kiseljak: Emir Meša i Igor Antić 

Divizija Visoko: Almir Kilalić i Abdulah Jahić 

Divizija Gornji Vakuf-Uskoplje : Mehrid Prijić i Adnan Ljubunčić. 

Završni Master turnir će se održati od 13. do 15. maja u sarajevskim snooker klubovima "Union Jack" i "Merkur", a sve informacije o istom možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na FB stranici Snooker organizacije.