Desavanja

Odigrano još jedno kolo „Best of the Best“ lige u Sarajevu i Bugojnu

"Osvajači kola Zlatan Fuka i Rijad Šišić"

Proteklog vikenda u Bugojnu je odigrano šesto finalno kvalifikaciono kolo „Best of the Best“ Carlsberg snooker lige 2019. Dominantni Zlatan Fuka ostvario je još jednu pobjedu pokazavši izvrsnu igračku formu. Savladao je u polufinalnom meču Elvisa Čehajića rezultatom 3:0 dok je finalni meč, u kojem se susreo sa Hero Fadilom također završio bez ijednog izgubljenog frejma. Fuka je prvoplasirani igrač na tabeli u Bugojnu sa osvojena ukupno tri kola Lige sa kojima je samo potvrdio svoju dominaciju i nadmoćnost u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

U Masters takmičenje iz Bugojna su se plasirali, pored Fuke i Amel Fazlibegović, Adis Burak i Ermin Avdibašić.

I u Sarajevu je 26 igrača međusobno odmjerilo snage u snooker klubovima Union Jack i Mercur. Na kraju je najbolji bio Rijad Šišić kojem je pored jednog polufinalnog mjesta, ovo drugo osvojeno kolo Best of the Best Carlsberg snooker Lige u Sarajevu.

Ni u ovom kolu iznenađenja nisu izostala. Pored toga što je u četvrtfinalnom meču sjajni Mirza Bačvić izbacio trećeplasiranog Mirzu Vukovića, sigurno je najznačajnija pobjeda mladog Mahira Bečića koji je također u četvrtfinalu izbacio četverostrukog državnog prvaka te najtrofejnijeg igrača u BiH Maria Želju Miloševića. 

Mladi Bečić se nije zadovoljio samo sa tom pobjedom te je u polufinalu rezultatom 3:1 izvoljevao pobjedu i nad sarajlijom Mirzom Bačvićem. Dva uzastopno odigrana krajnje iscrpljujuća meča uticala su na formu i na igru mladog Bečića koji u finalnom meču gubi od nadahnutog Rijada Šišića rezultatom 3:0.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.