Desavanja

Počela nova sezona snooker lige "BEST OF THE BEST"

"Prvo kolo Carlsberg snooker lige odigrano u divizijama Bugojno i Tuzla"

Nova sezona Carlsberg snooker lige "BEST OF THE BEST" je počela prethodnog vikenda, a prvi su, nakon ljetne pauze, za zelenim stolovima snage odmjerili igrači u divizijama Bugojno i Tuzla.

Da pauza nije ostavila traga na najboljim igračima pokazali su Adis Burak i Mirnes Mujić koji su prenijeli dobru formu iz prošle i slavili na otvaranju nove sezone. No, krenimo redom. 

Divizija Bugojno kao jedna od najbrojnijih i ovaj put je ponudila pregršt odličnih mečeva i nekoliko iznenađenja, a u samu završnicu i polufinalne mečeve su se plasirali Adis Burak i Amar Zajmović te Elvis Čehajić i Adnan Rustempašić. S obzirom da su Burak i Čehajić dosta iskusniji od svojih protivnika,tu prednost su i iskoristili i zakazali prvo finale ove sezone. Uspješniji je bio Burak koji je sa rezultatom 3-0 savladao Čehajića i tako odlično otvorio novu sezonu. 

I u tuzlanskoj diviziji je bilo dosta zanimljivih rezultata a sigurno je da je prerano ispadanje Roberta i Edina Kovačevića, dvojice redovnih učesnika završnice Masters turnira olakšalo Mirnesu Mujiću put do prvog trijumfa ove sezone. Mujić je do finala stigao zahvaljujući pobjedi u meču protiv Nedima Muratovića, a u finalu je za protivnika imao Harisa Kasumovića koji je u polufinalnom meču bio bolji od Amara Kahrimanovića. Finale nije donijelo preveliku borbu, a dosta iskusniji Mujić je uspio da na vrijeme stekne dovoljnu prednost koju je održao do kraja meča i slavio sa 3-1. 

Carlsberg snooker liga "BEST OF THE BEST" se nastavlja 21. i 22.10. kada će biti kompletirano prvo kolo mečevima u divizijama Sarajevo, Kiseljak i Visoko. Sve informacije u vezi lige možete pronaći na Facebook stranici Snooker organizacije BiH, kao i na www.snooker.org.ba