Desavanja

Rijad Šišić osvajač II kola Best of the Best snooker lige u Sarajevu

"Proteklog vikenda Carlsberg snooker liga Best of the Best odigrana je u Sarajevu u snooker klubovima Mercur i Union Jack."

Trideset igrača ukrstilo je svoje štapove na ukupno šest stolova u mečevima po formatu bolji od tri, a polufinalni i finalni mečevi igrali su se na bolji od pet frejmova. 

Ova sezona takmičenja je u znaku brojnih iznenađenja dok je sve veći interes za igru donijeo  interesantne i neizvjesne mečeve. 

Tako se Rijad Šišić iz kluba Union Jack odličnom igrom plasirao u četvrtfinale gdje se susreo sa svojim klupskim kolegom, četverostrukim državnim prvakom Mariom Željom Miloševićem. Šišić je sasvim neočekivano ali zasluženo, sjsjnom igrom savladao Miloševića rezultatom 2:1. U polufinalnom meču Šišića je čekao također klupski kolega Adnan Zilić, kojeg je Šišić prodornom i sigurnom igrom savladao rezultatom 3:1.

U drugom dijelu kostura, Mirza Vuković se, bez ijednog izgubljenog frejma, plasirao u polufinale gdje se susreo sa imenjakom Mirzom Bacvićem. Vuković je sa lakoćom završio meč u svoju korist i plasirao se u finale.

Šišić je sjajnom igrom deklasirao Vukovića u finalnom meču rezultatom 3:0. Da li je možda nedostatak koncentracije i umor Vukovića bio ključan za krajnji rezultat finalnog meča ili je to ipak bila samo izuzetna igra Šišića? Ostavili smo publici da procijeni. U svakom slučaju, čestitamo Rijadu Šišiću na osvojenom drugom kolu Best of The Best Carlsberg Snooker lige BiH u Sarajevu.

Željno iščekujemo nova kola takmičenja i u drugim gradovima koja će se odigrati u decembru.

Za više informacija o snooker takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.