Desavanja

Sarajevo domaćin Evropskog prvenstva u snooker-u

"Legendarni Mark Williams dolazi na Europsko snooker prvenstvo u Sarajevo"

Sarajevo će biti središte snookera od 11. do 23. marta kada će ugostiti najbolje igrače Evrope na prestižnom Evropskom prvenstvu. Hotel Hills će biti epicentar događaja, dok je organizacija ovog događaja povjerena Evropskoj bilijar i snooker asocijaciji (EBSA), Bilijar i snooker savezu BiH te partneru projekta, turističkoj agenciji Lambada.

Sa 16 igrača koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prvenstvu, očekuje se da će lokalna publika biti u potpunosti angažovana i podržavati svoje favorite dok se takmiče protiv najboljih snooker igrača iz cijele Evrope.

Evropsko prvenstvo u snookeru u Sarajevu neće samo donijeti uzbuđenje igračima i gledaocima, već će također biti prilika za promociju snookera u regionu i podizanje svjesti o ovom prefinjenom sportu. Ovaj događaj će dati priliku mladim talentima da se inspirišu i motivišu te da se bave snookerom, dok će iskusniji igrači imati priliku da pokažu svoje vještine na velikoj sceni.

Ono što će sigurno obradovati sve ljubitelje snookera u Bosni i Hercegovini a i šire, jeste činjenica da će počasni gost na ovom Evropskom prvenstvu biti trostruki svjetski prvak Mark Williams, velški profesionalac sa nadimkom "The Welsh Potting Machine".

Također, bitno je napomenuti da će pored seniora igrati i igrači iz kategorija U16, U18 te U21 gdje nas zasigurno očekuju uzbudljivi mečevi.

Očekuje se da će ovo prvenstvo privući pažnju širom Evrope i da će biti izuzetno praćeno kako od strane ljubitelja snookera, tako i od strane medija. Sarajevo će biti u centru pažnje tokom ovih dana, a atmosfera koja će se stvoriti oko ovog događaja pružit će nezaboravno iskustvo svima koji učestvuju u njemu.