Desavanja

Za vikend u Sarajevu završni Masters turnir "Best of the best" snooker lige

"Završni Masters turnir najprestižnijeg snooker takmičenja u BiH Carlsberg Snooker lige “Best of the Best” za sezonu 2021/2022 održava se ovog vikenda u Sarajevu."

Domaćini turnira će biti sarajevski snooker klubovi "Union Jack" i "Mercur". Na turniru će učestvovati ukupno 24 igrača iz 6 igračkih divizija (Sarajevo, Tuzla, Bugojno, Kiseljak, Gornji Vakuf- Uskoplje i Visoko) a koji su nakon 6 regularnih kola izborili svoj plasman u samu završnicu Lige. Kako su naglasili iz Snooker organizacije BiH, koja je organizator turnira, klubovi domaćini su obezbijedili odlične uslove za održavanje turnira i sasvim sigurno je da će uživati kako igrači, tako i publika koja se odluči prisustvovati uzbudljivim mečevima završnice Best of the Best Carlsberg snooker lige BiH. Za sve one koji nisu u mogućnosti da posjete klubove gdje će se igrati turnir, organizatori su obezbijedili live prenos putem online platforme SnookerOn.
Turnir počinje u petak, 13.05. a finalni meč je planiran za nedjelju, 15.05 u 15:00 sati. 

Ovogodišnji Masters turnir podržan je i od strane Općine Novo Sarajevo što je značano za razvoj i ekspanziju snooker sporta na nivou lokalne zajednice a i šire.

Sve ostale informacije u vezi Masters turnira Carlsberg snooker lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na facebook stranici Snooker organizacije BiH.