Desavanja

Završeno prvo kolo snooker lige "BEST OF THE BEST"

"Odigrani mečevi u Sarajevu, Kiseljaku i Visokom"

U vikendu za nama kompletirano je prvo kolo Carlsberg snooker lige "BEST OF THE BEST", a takmičili su se igrači u divizijama Sarajevo, Kiseljak i Visoko. 

Najbrojnija divizija i ove sezone je divizija Sarajevo, a neki od najkvalitetnijih mečeva ovog kola su odigrani upravo u ovoj diviziji. Sigurno je da je derbi cijelog kola bio duel između Maria-Želje Miloševića i Eldara Karamehmedovića koji je ovaj put otišao na stranu sedmostrukog prvaka Miloševića, sa rezultatom 3-0. Mario je nastavio sa odličnim partijama sve do finala gdje ga je čekao Faris Vučkić, koji je u veoma neizvjesnom polufinalu bio uspješniji od Benjamina Tokače sa rezultatom 3-2. Vučkić je u prošlosti bio veoma tvrd orah i nezgodan protivnik za Miloševića ali to ovaj put nije bilo tako. Od samog starta Mario je nametnuo svoj ritam igre, napravio brejk od 70 poena, što je ujedno i najveći brejk ovog kola, i sigurnom igrom savladao Vučkića rezultatom 3-0 te tako odlično otvorio novu sezonu.
Prvo kolo u diviziji Kiseljak nije donijelo previše uzbuđenja pa su finalni meč igrali iskusni Nedžad Emšo i Vedran Milošević. Emšo nije imao odgovor na sigurnu igru koju je Milošević pružio i u finalu je ostao bez ispaljenog metka. Milošević je slavio sa 3-0 i tako opravdao ulogu favorita.

Zanimljivo turnir se odigrao i u diviziji Visoko, a iznenađenje kola je svakako prerano ispadanje prošlogodišnjeg učesnika Masters turnira Abdulaha Jahića, koji je sa 3-2 poražen od Envera Smole. Smolo je zaustavljen već na idućoj prepreci, od strane prošlogodišnjeg prvaka divizije Visoko, Almira Kilalića. Kilalić je nastavio sa dobrom igrom i zakazao sebi finalni meč protiv Muamera Muratovića koji je u polufinalu bio bolji od Amara Bešića sa 3-0. Finalni meč je donio iznenađujući rezultat, s obzirom da je Kilalić bio favorit u istom. Međutim, Muratović se nije predao, od samog početka je to svome protivniku dao do znanja, i na kraju je slavio sa ubjedljivih 3-1.

Drugo kolo Carlsberg snooker lige počinje narednog mjeseca a sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook stranici Snooker organizacije BiH.