Desavanja

Amel Fazlibegović osvajač trećeg kola „Best of the Best“ u Bugojnu

"Igor Antić slavio je pobjedu u Kiseljaku."

Proteklog vikenda u bugojanskom snooker klubu Desetka, Elvis Čehajić i Amel Fazlibegović odigrali su dramatični finalni meč trećeg kola „Best of The Best“ Carlsberg Snooker lige za Bugojno. Zanimljivi mečevi obilježili su treće kolo međutim najviše pažnje pripalo je finalnom meču. U prva četiri frejma finala, crna kugla je odlučivala pobjednika. Tako je bilo i u majstorici. Čehajić je ubacio daleku crnu kuglu za meč, međutim sreća nije bila na njegovoj strani te je bijela kugla završila u suprotnoj rupi. Amel Fazlibegović je tako slavio pobjedu od 3:2 i obebijedio sebi naslov pobjednika trećeg kola Best of the Best Carlsberg Snooker lige. 

Istog vikenda u snooker klubu Cue Ball u Kiseljaku u finalu su se sastali Nedžad Emšo i Igor Antić. Majstorica je također odlučivala pobjednika. Antić je pokazao bolji kvalitet igre te je rezultatom 3:2 savladao Emšu i tako osvojio drugo kolo Best of the Best Carlsberg snooker lige u Kiseljaku. 

Čestitamo pobjednicima i igramo se opet početkom januara i nadamo se da će nam nova godina donijeti nova uzbuđenja i neizvjesne mečeve.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.