Desavanja

Azur Ibrić najuspješniji igrač trećeg kola „Best of the Best“ u Tuzli

"Snooker igrači iz BiH učestvuju na "Mister S Open 2019" turniru u Beogradu"

Tuzla je prethodnog vikenda bila u znaku snookera. U klubovima Click i Billy Blues odigrano je treće kolo Carlsberg Snooker Lige BiH „Best of the Best“. Najviše uspjeha imao je Azur Ibrić koji je pokazao izuzetnu igru te je u finalnom meču savladao ništa manje izuzetnog Edina Kovačevića rezultatom 3:2. Kovačević se u finale plasirao savladavši mladog Benjamina Jukana sa osvojena sva tri frejma, dok je Ibrić u napetom polufinalnom meču savladao Edina Omerovića rezultatom 3:2. Trenutna prva pozicija na tabeli, nakon odigrana tri kola, pripada Edinu Kovačeviću sa ukupnih 1100 bodova. 

Bosanskohercegovački snooker igrači ovog vikenda predstavljaju našu zemlju na snooker turniru „Mister S OPEN 2019“ u Beogradu. Turnir u organizaciji snooker kluba „Mister S“ okupio je 32 najbolja snooker igrača iz čak 6 država, koji se takmiče za prestižnu titulu i vrijedne nagrade. U toku je grupna faza takmičenja, a mečevi se mogu pratiti uživo putem linka https://snookeron.com

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.