Desavanja

Dominacija Buraka u Bugojnu se nastavlja

"Adis Burak osvajač četvrtog kola Best of the Best snooker lige u Bugojnu"

U prostorijama snooker i bilijar kluba "Desetka" odigrano je četvrto po redu kolo Carlsberg Best of the Best snooker lige za bugojansku diviziju.

Tradicionalno, u Bugojnu smo opet imali priliku da gledamo izvrsne mečeve. A da je to tako potvrdili su i novi, mladi igrači debitanti u takmičenju Adin Bevrnja i Zaim Mujak koji su sjajnom igrom preko iskusnijih protivnika došli do polufinala. 

Mujaka je u polufinalnom meču zaustavio nepobjedivi Adis Burak dok je Dino Kulaš slavio protiv Adina Bevrnje ali tek u odlučujućem frejmu rezultatom 3:2.

Finalni meč se odigrao između sjajnog Adisa Buraka nekadašnjeg viceprvaka Carlsberg Snooker Lige BiH i Dine Kulaša koji je Buraku uspio da uzme samo  jedan frejm te je tako Burak i u finalnom meču pokazao dominaciju i vještinu te osvojio treće od četiri odigrana kola Carlsberg Snooker Lige Best of the Best u Bugojnu.

Ovom pobjedom Adis Burak zadržava poziciju prvorangiranog igrača na tabeli Carlsberg Snooker Lige Best of the Best za diviziju Bugojno.

Većina mečeva mogla se pratiti uživo putem Snooker On platforme koja omogućava direktan prijenos na Youtube kanalu u HD kvaliteti uz direktno praćenje rezultata, tako da je publici omogućeno da iz svojih domova prati igru. 

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige možete pratiti putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.