Desavanja

Burak osvojio i 5. kolo Best of the Best snooker lige u Bugojnu

"Peto kolo „Best of The Best" Carlsberg snooker lige za diviziju Bugojno odigrano je protekli vikend u snooker&bilijar klubu "Desetka"."

Zanimljivo je da su debitanti takmičenja i u ovom kolu priuštili gledaocima odlične mečeve. Tako su se u polufinalu takmičenja ponovo sastali Adin Bevrnja i Zaim Mujak, dok je najveće iznenađenje definitivno napravio Nedim Ramić pobjedom 3:0 protiv favoriziranog Irhada Ćese.

Debitanti Bevrnja i Mujak ipak svoje dobre nastupe završavaju u polufinalu takmičenja. Adin Bevrnja je poražen od Adisa Buraka sa 3:2, a Zaim Mujak od Elvisa Čehajića sa 3:1.

Adis Burak je ponovo bio nadmoćan u finalnom meču i slavio je sa rezultatom 3:0. 

Burak je već osigurao svoj plasman u finalnom Masters turniru tako što se pozicionirao na prvom mjestu tabele sa izuzetnom rezultatskom prednošću. Za plasman na finalni Masters turnir će se boriti još i Mujak, Ćeso, Ljubuškić, Bevrnja, Čehajić te Kulaš i Ramić. Svi imaju malu rezultatsku razliku tako da će sami kraj Carlsberg Snooker takmičenja za bugojansku diviziju biti dosta neizvjestan. 

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige Best of the Best možete pratiti  putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.