Desavanja

Burak, Šišić i Kovačević osvajači trećeg kola Carlsberg snooker državnog prvenstva BiH

"Završen je i treći krug Carlsberg Snooker državng prvenstva. U BiH gradovima odigrano je treće kolo državnog takmičenja, a najbolji za snooker stolovima bili su Adis Burak iz Bugojna, Rijad Šišić iz Sarajeva te Edin Kovačević iz Tuzle."

U sarajevskom snooker klubu „Union Jack“ ljubitelje snookera je očarala igra mladog Rijada Šišića koji je neskromno pokazao O'Sullivanski stil igre savladavši velikom brzinom svoje protivnike u mečevima koji nisu prelazili trajanje od sat vremena. U finalnom meču Šišić se susreo sa sjajnim Eldarom Karamehmedovićem, također perspektivnim snooker igračem iz Sarajeva a meč je bio dostupan za sve ljubitelje snookera uživo na Youtubeu putem SnookerOn sistema. Šišić je savladao protivnika  rezultatom 4:0. Još dva kola Carlsberg snooker državnog prvenstva očekuju igrače. Na sarajevskoj tabeli trenutno prvo mjesto zauzima Rijad Šišić a već postaje izvjesno ko će se plasirati na Masters takmičenje a s obzirom da su male nijanse u razlici između bodova igrača u vrhu tabele, očekuju nas uzbudljiva dva kola takmičenja.

U finalnom meču trećeg kola Carlsberg Snooker Državnog prvenstva u Tuzli sastali su se Edin Kovačević i Adem Smajlović, a Kovačević je rezultatom 4:1 osvojio treće kolo takmičenja. Kovačević je prvi put osvojio turnir u ovoj sezoni, nakon što je u prethodna dva kola učestvovao u finalu gdje je završio na drugom mjestu, oba puta izgubivši od Roberta Kovačevića. Inače Robert i Edin Kovačević, obojica nekadašnji viceprvaci države, dominiraju na tuzlanskoj tabeli sa duplo većim brojem bodova u odnosu na trećeplasiranog igrača, dok je razlika između njih dvojice samo u 50 bodova u korist Roberta. 

U bugojanskom snooker klubu „Desetka“ Adis Burak jedan od najboljih bugojanskih igrača i bivši viceprvak države, dominira na tabeli nakon što je osvojio treće kolo Carslberg Snooker državnog prvenstva. Burak je pokazao svoj prepoznatljivi snooker, te izgubio samo jedan frejm od Harisa Ljubuškića u drugom krugu takmičenja. Burak je u finalnom meču pobijedio Dinu Kulaša rezultatom 3:0. Atmosferu u finalnom meču podigla je vijerna snooker publika nošena dobrim raspoloženjem i Carlsberg pivom.

Sva dešavanja, rezultate te rangirnu listu možete pratiti na oficijelnim Facebook i web stranicama: www.bilijar.ba i www. snooker.org.ba, SnookerBiH i Snooker Organizacija BiH