Desavanja

Čormehmedović i Burak osvajači prvog kola “Best of the best”

"Proteklog vikenda u snooker klubovima Mercur u Sarajevu i Desetka u Bugojnu odigrano je prvo kolo Carlsberg Snooker Lige BiH pod nazivom “Best of the Best”."

U Sarajevu je trijumfovao izuzetni Eldar Čormehmedović koji je debitovao na ovom takmičenju. Iako je gubio u finalnom meču rezultatom 2:0 od Mustafe Husovića, Čormehmedović uspijeva da pronađe ravnotežu te da u odlučujućem frameu preokrene meč u svoju korist i poentira sa rezultatom 3:2.

Iznenađenje kola sigurno je ispadanje četvorostrukog državnog prvaka Kenana Terzića u četvrtfinalu od dobro raspoloženog finaliste Čormehmedovića. Svjedoci smo da se ista stvar desila i u sarajevskoj diviziji Union Jack gdje je dvostruki državni prvak Mario Željo Milošević ispao u prvom kolu. Činjenica da su i Milošević i Terzić izgubili u ranoj fazi takmičenja tjera nas da razmislimo da li je u pitanju veći kvalitet protivnika ili to možemo pripisati nonšalantnosti najboljih imena u snookeru u BiH.

U snooker klubu Desteka u Bugojnu najbolji je bio Adis Burak koji je član top 16 snook- er elite BiH. Sjajnom igrom u finalu savladao je Tinu Kambera rezultatom 3:0.
Virus koji je zahvatio Terzića i Miloševića proširio se i na Bugojno te je u drugom kolu takmičenja ispao i najbolji igrač iz Bugojna Zlatan Fuka.

Ovog vikenda odigraće se prvo kolo Carlsberg Snooker lige BiH i u Kiseljaku gdje će ukupno 16 igrača odmjeriti snage u snooker klubu Cue Ball. Svi zainteresovani moći će besplatno da pogledaju izuzetno kvalitetne mečeve te da svoj vikend provedu u ugodnoj atmosferi snooker kluba Cue Ball u Kiseljaku.

Sve informacije o takmičenjima možete pronaći na oficijelnoj web stranici Snooker Organizacije BiH www.snooker.org.ba kao i na Facebook stranici Organizacije i FB stranicama klubova.