Desavanja

Robert Kovačević i Zlatan Fuka osvajači drugog kola Carlsberg snooker državnog prvenstva BiH

"Za vikend su ljubitelji snookera mogli uživati u izvrsnoj igri najboljih igrača snookera u Tuzli i Bugojnu. Naime, odigravalo se drugo kolo Carlsberg snooker državnog prvenstva u lokalnim klubovima „Click“ u Tuzli i „Desetka“ u Bugojnu."

Prvo kolo turnira u Tuzli okončano je u odličnoj atmosferi i bez većih rezultatskih iznenađenja. Najzanimljiviji meč bio je sigurno posljednji meč dana između Adnana Pirića i Roberta Kovačevića koji je slavio rezultatom 3:2, nakon što se Pirić strpljivom igrom uspio vratiti iz zaostatka od dva frejma te ući u majstoricu u kojoj je odlučila posljednja crna kugla.

Polufinalni mečevi u Tuzli igrali su se između Roberta Kovačevića i Mirnesa Mujića te Demirela Pirića i Edina Kovačevića. Po već poznatom receptu, dvojica Kovačevića uspjela su da se kvalifikuju u finale pobjedivši svoje protivnike rezultatima 4:1 i 4:2.

Izvrstan finalni mečbio je zagarantovan obzirom da su obojica igrača nekadašnji viceprvaci države. Nijanse su odlučivale  ali je ipak na kraju bolji bio Robert Kovačević koji je osvojio drugo kolo za redom Carlsberg snooker državnog prvenstva BiH u Tuzli. 

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u Bugojnu gdje su finale igrala dvojica najboljih Bugojanskih igrača, također bivši viceprvaci države, nekadašnji učesnik na evropskom prvenstvu i predstavnik naše države Zlatan Fuka i Adis Burak aktuelni viceprvak Carlsberg snooker lige BiH. Interesantno je to da je Burak do finalnog meča sve svoje protivnike pobjeđivao rezultatom 3:0 a da je istim rezultatom izgubio u finalnom meču od Fuke. 

Za sve ljubitelje snookera predstoji veoma interesantan vikend u Sarajevu gdje će se igrati drugo kolo „Balkan snooker lige“. Naime, radi se o takmičenju na kojem je naš Milošević u prvom kolu u Beogradu zauzeo drugo mjesto, a koje je u organizaciji najboljih igrača snookera iz BiH, Srbije i Hrvatske. Igraće se u snooker klubovima „Union Jack“ i „Mercur“ a početak je u petak 01.11.19.u 14:00h. Otvaranje samog turnira zakazano je u četvrtak u 20:00h u snooker klubu Union Jack gdje će biti upriličen i doček najboljim igračima iz regije. Ukupno 24 najbolja igrača iz regije, odnosno njih po 8 iz svake države garantuju gledaocima dobre mečeve u ugodnim ambijentima sarajevskih snooker klubova.

Sva dešavanja, rezultate te rangirnu listu moći ćete pratiti na oficijelnim Facebook i web stranicama: www.bilijar.ba i www. snooker.org.ba, SnookerBiH,  Snooker Organizacija BiH i Balkan snooker liga.