Desavanja

Edin Kovačević osvajač četvrtog kola Best of the Best snooker takmičenja u Tuzli

Mirnes Mujic i Edin Kovacevic.jpg

"U Tuzli je odigrano četvrto kolo Carlsberg snooker lige i njenog takmičenja „Best of the Best“."

Možda najbolju igru tokom četvrtog kola Best of the Best Carlsberg Snooker Lige pokazao je Adem Smajlović koji je na putu do polufinala savladao najbolje tuzlanske igrače.

Smajlović je tako u prvom kolu savladao drugoplasiranog igrača tuzlanske divizije, sjajnog Demirela Pirića rezultatom 2:1, da bi u drugom kolu istim rezultatom savladao i trećeplasiranog igrača u Tuzli, Roberta Kovačevića. 

Mladi Smajlović vjerovatno iscrpljen u prethodna dva meča nije imao snage da se odupre Mirnesu Mujiću, dvostrukom osvajaču Carslberg takmičenja Best of the Best i prvoplasiranom na tabeli te gubi rezultatom 3:0.

Sa druge strane, jedan od tradicionalno najboljih igrača u Tuzli Edin Kovačević, koji je prošle godine završio na četvrtom mjestu državne snooker Lige, konačno je pronašao svoj ritam te je bez ijednog izgubljenog frejma došao do finala u kojima se susreo sa izvanrednim Mirnesom Mujićem.

Kovačević finalni meč također završava rezultatom 3:0 te u samom finišu takmičenja uspijeva da se pozicionira među prvih pet igrača, koliko će ih i najvjerovatnije iz ove divizije učestvovati u završnom mastersu za prvaka Carlsberg snooker lige „Best of the Best“ koje će se odigrati u maju u prostorijama snooker kluba „Desetka“ u Bugojnu. 

Do završetka lige odigraće se još dva kola u svakoj od divizija pripadnica Snooker Organizacije BiH, a završni masters ukoliko to situacija sa pandemijom bude dozvoljavala odigraće se prema planu takmičenja. 

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige možete pratiti putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.