Desavanja

Edin Kovačević ovajač prvog kola „Best of the Best“ snooker lige u Tuzli

"U Tuzli je proteklog vikenda odigrano prvo kolo Carlsberg Snooker Lige Best of the Best. Ukupno trideset igrača igralo je na četiri stola u tri tuzlanska kluba, pred domaćom publikom uz odličnu organizaciju domaćina i sportsku atmosferu."

Najveći uspjeh zabilježio je Edin Kovačević iz SK “CLICK” koji je u finalu savladao Demirela Pirića iz SK “BillyBlues” rezultatom 3:0 te je dominantno zauzeo prvo mjesto na turniru bez izgubljenog frejma. 

Demirel Pirić je do finala došao preko svog klupskog kolege, Mirnesa Mujića u neizvjesnom i dosta kvalitetnom meču koji je okončan rezultatom 3:2 u korist Pirića. Edin Kovačević je dosta lakše prošao kroz polufinalni meč preko veterana ovog sporta i dugogodišnjeg člana BillyBlues kluba, tuzlanske sportske legende Željana Pilavdžića, u meču koji je Kovačević također završio 3:0 u svoju korist i tako zauzeo vodeću poziciju nakon prvog kola Best of the Best snooker lige u Tuzli. 

Liga se nastavlja sledećeg mjeseca kada je na rasporedu drugo kolo. Za više informacija o snooker takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.