Desavanja

Ermin Avdibašić osvajač drugog kola Best of the Best u Bugojnu

"Proteklog vikenda odigrano je II kolo Carlsberg snooker lige Best of The Best u Bugojnu. U ugodnom ambijentu snooker&bilijar kluba Desetka posjetioci su imali priliku da uživaju u zanimljivim mečevima ovog sporta koji i dalje ima najveću ekspanziju među sportovima u svijetu dok je sve zastupljeniji i u našoj zemlji."

Kao i u prvom kolu Best of the Best lige, iznenađenja ni ovaj put nisu izostala. Vrijedi izdvojiti odlične mečeve debitanata, prije svega Amara Zajmovića koji se već u drugom kolu plasirao u polufinale, te Dine Kulaša koji je svoj prvi oficijelni meč riješio u svoju korist protiv Aidina Mešana. 

Druga strana žrijeba nagovjestila je finale prije finala jer su u polufinale bez puno muke stigli odlični Adis Burak drugoplasirani i trećeplasirani igrač prethodnih sezona i već dobro poznati Fuka Zlatan, ali svoje štapove nisu ukrstili zbog privatnih razloga, te je Burak predao taj meč. Tako su se u finalu sastali Fuka Zlatan i prvak iz sezone 2016/2017 Ermin Avdibašić.

Avdibašić je pokazao sjajan kvalitet igre te je upisao svoju prvu turnirsku pobjedu nad Fukom i to rezultatom od 3:0, gdje nam je Zlatan Fuka ostao dužan pružiti igru koju smo navikli gledati u njegovim susretima.

Turnir je prošao u sportskom i takmičarskom duhu, a publika i igrači su se naravno osvježavali omiljenim Carlsberg pivom. Radujemo se narednom kolu i očekujemo još zanimljivije i kvalitetnije igre naših igrača. Treće kolo takmičenja u Bugojnu igraće se u decembru.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.