Desavanja

Faris Vučkić pobjednik I kola “Best of the Best” u Sarajevu

"Proteklog vikenda i zvanično je počelo I kolo Carlsberg snooker lige BiH pod nazivom “Best of the Best”. U prostorijama snooker kluba Union Jack u Sarajevu nakon ljetne pauze započela je ova najveća snooker liga u jugoistočnoj Europi. Svi igrači željno su iščekivali početak nove sezone i priliku da se ponovo okušaju u igri sa najboljima u našoj zemlji."

Sigurno iznenađenje I kola Carlsberg Snooker lige BiH je ispadanje aktualnog državnog prvaka Marija Želje Miloševića u njegovom prvom ovosezonskom meču. Izvandredni Adel Kalabušić sjajnom igrom te breakom od 52 uspjeva da eliminiše Miloševića. Dalje je Kalabušić išao na osvajača I kola Vučkića protiv kojeg nije imao nikakvih izgleda, te gubi sa rezultatom 3:0.

Jednako interesantan meč vodio se između Muamera Mališevića i Rijada Šišića koji je odlučen tek u petom frameu u korist Šišića. Također, Šišićev put ka finalu okončan je u polufinalnom meču protiv raspoloženog Vučkića te također u majstorici Šišić gubi dok Vučkić obezbjeđuje plasman u finale.

Iz donjeg dijela kostura do samih finala uspjeo je da se provuče i veteran ove igre Zijad Redžić koji je do finala pobjeđivao novog talentovanog igrača člana snooker kluba Union Jack Eldara Karamehmedovića, zatim Kenana Selimovića te u polufinalu i Adnana Zilića u odlučujućem petom frameu.

Redžić nije imao snage da se odupre i dalje raspoloženom i nadahnutom Vučkiću te za manje od sat vremena gubi rezultatom 3:0.

Ovom pobjedom Vučkić zauzima prvo mjesto na tabeli u Sarajevu gdje ćemo već ovog vikenda moći gledati na djelu četvorostrukog državnog šampiona Kenana Terzića.

Ovog vikenda u prostorijama snooker kluba Mercur u Sarajevu igraće se također prvo kolo Carlsberg Snooker lige “Best of the Best”, a svi zainteresovani moći će besplatno da gledaju neke od naših najboljih igrača.

U Bugojnu će ovaj vikend također biti interesantan za ljubitelje i gledaoce snookera, gdje će se u prostorijama snooker kluba Desetka odigrati I kolo Best of the Best Lige.

Sve informacije o takmičenjima možete pronaći na oficijelnoj web stranici Snooker Organizacije BiH www.snooker.org.ba kao i na Facebook stranici Organizacije i FB stranicama klubova.