Desavanja

Faris Vučkić postaje vlasnik najvećeg breaka u BiH od 87 poena

7A4B9588.JPG

"Osvajač I kola Carlsberg snooker lige BiH u Sarajevu, Faris Vučkić, član Union Jack snooker kluba iz Sarajeva, samo je potvrdio svoju igračku formu napravivši do sada najveći break iz igre."

Radi se o breaku od 87 poena kojeg je Vučkić režirao u samo 5,5 minuta ubacivši nevjerovatnih 13 crvenih sa 13 obojenih kugli. Adrenalin je učinio svoje te je trivijalnu žutu promašio idealno ostavivši  bijelu kuglu za nastavak i siguran break od 100 poena.

Do ovoga, najveći break držao je Almir Drnda također iz Sarajeva koji je 2013 godine napravio break od 86 poena. Tri godine je trebalo Vučkiću da Drndu skine sa trona. 

Union Jack snooker klub iz Sarajeva se pored Vučkičevog uspjeha može pohvaliti i sa prvim trening clearanceom kojeg je prošle godine napravio aktuelni državni šampion Mario Željo Milošević.

Ne čudi činjenica da su ova dva igrača iz Sarajeva jedini profesionalni igrači snookera u BiH što podrazumijeva sponzorske ugovore sa renomiranim BiH brendovima.

Pored iscrpnih treninga za podizanje standarda igre zaslužni su i jako dobri uslovi u klubu te pristup samoj pripremi stolova koja uključuje svakodnevna četkanja, peglanja te poliranja samih kugli, što u mnogome olakšava kako treninge tako i samu igru.  

Sama činjenica da Sarajevo i Bosna i Hercegovina imaju i snooker Akademiju koja egzistira u sklopu Union Jack kluba govori o tome da će u bliskoj budućnosti postizanje velikih breakova postati trend i da ćemo naše igrače gledati na prestižnim snooker turnirima.

Vučkićev break možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=Guw-_uZOXPo&feature=youtu.be