Desavanja

I kolo Best of the Best snooker lige odigrano i u Tuzli

"Mirnes Mujić u majstorici pobijedio Roberta Kovačevića i osvojio prvo kolo"

Proteklog vikenda u Tuzli je održano prvo kolo nove sezone Carlsberg Snooker lige Best of the Best. Ukupno 23 igrača iz tuzlanske divizije smjenjivali su se u iznimno interesantnim mečevima na dva snooker stola tuzlanskog kluba Click. 

Prvi poliufinalni meč izborili su Mirnes Mujić koji je prošle sezone završio kao prvoplasirani u ovoj diviziji i Selman Aganović koji se u prošloj sezoni plasirao u šesnaest najboljih. Mujić je dominirao u ovom meču i pobijedio Aganovića rezultatom 3:0 i tako se plasirao u finale. Drugi polufinalni meč odigrali su izvrsni Demirel Pirić i Robert Kovačević. Kovačević je pokazao više strpljenja i za nijansu virtuzniju igru te se plasirao u finale rezultatom 3:1. 

Kovačević i Mujić priredili su izuzetno zanimljivo finale s obzirom da se nakon izjednačenog rezultata 2:2 igrala majstorica u kojoj je Mujić poveo, nakon čega se Kovačević vratio u igru ali Mujić ipak nastavlja dominaciju i na zadnje tri kugle riješava frejm u svoju korist. 

U prvom kolu lige veliki trag je ostavio najmlađi učesnik Carlsberg snooker lige BiH Armin Osmanbegović koji postaje vjerovatno najperspektivniji igrač snookera kako u Tuzli tako i u cijeloj BiH. Osmanbegović, koji ima samo 13 godina nanizao je 38 poena i pored mnogih iskusnijih i starijih igrača uspio je završiti na prvom mjestu liste najvećih brejkova.   

Naredno kolo Best of the Best lige odigraće se u Kiseljaku a sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige Best of the Best možete pratiti putem stranice www.snooker.org.bakao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.