Desavanja

I Tuzla dobila svojih pet veličanstvenih u snookeru

Asmir Smajlovic i Robert Kovacevic.jpg

"Upravo završeno V kolo Carlsberg snooker lige i njeno prestižno takmičenje Best of the Best u Tuzli, klasificiralo je pet veličanstvenih igrača."

Naime, Tuzla kao najveća snooker divizija poslije sarajevske ima pravo da u završnom Mastersu za prestižnu titulu najboljeg među najboljima predstavi pet igrača koji su se za plasman na Masters izborili kroz V kola odigranih u ovoj sezoni Carlsberg snooker lige. Tuzlake će ove godine predstavljati dobro poznata imena koja već godinama osvjetljavaju obraz ovog bodanskohercegovačkog grada kada je riječ o snookeru. 

Među najpoznatijim imenima je sigurno nekadašnji vice prvak države Robert Kovačević koji je ujedno i osvajač ovog posljednjeg V kola u Tuzli. Ništa manje poznata nisu ni ostala imena a to su: Mirnes Mujić, Demirel Pirić, Edin Kovačević i Asmir Smajlović.

Ovai igrači iz Tuzle garantuju da ćemo na završnom Mastersu koji će se ove godine odigrati u Bugojnu u snooker klubu Desetka, gledati samo izvrsne mečeve u nadi da će ove godine neko od njih pomrsiti račune tradicionalno najboljim sarajlijama.

Naredni vikend će se odigrati i posljednje peto kolo Carlsberg Snooker lige Best of the Best u Sarajevu i u Kiseljaku, što će dovesti do konačne situacije na tabeli završnog Mastersa.  Do tada, svi zajedno uživamo u majstorijama najboljih na svijetu gledajući svjetsko prvenstvo u Sheffield-u.

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige Best of the Best u BiH možete pratiti putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.