Desavanja

Ivan Kristić pobjednik I kola Carslberg Snooker lige BiH u Kiseljaku

Ivan Kristic.jpg

"Proteklog vikenda u Kiseljaku u snooker klubu Cue ball odigrano je I kolo najveće snooker lige u BiH - Carlsberg Snooker lige BiH. Takmičilo se 16 učesnika koji su svoje snage odmjerili na dva stola po sistemu bolji od 3 osvojena framea."

Nedžad Emšo, prošlogodišnji finalist I kola Mastersa takmičenja, podbacio je izgubivši u prvom kolu, dok je izvanrednom igrom iznenadio Igor Antić te izborio plasman u finale I kola Carlsberg Snooker lige BiH.

U finalu se Antić sastao sa Ivanom Kristićem, dugogodišnjim igračem snookera te jednim od najzaslužnijih za promociju ovog sporta u kiseljačkoj regiji. Posljednji tgreći frame je odlučio pobjednika i osvajača prvog kola, Ivana Kristića.

Narednog vikenda 19. i 20.11., I kolo Carlsberg Snooker Lige igraće se u Tuzli u snooker klubu Click i u Bugojnu u snooker klubu “Desetka”. Pozivamo sve ljubitelje snookera da nam se pridruže u pomenutim klubovima u Tuzli i Bugojnu kao i da mečeve prate live na FB stranicama klubova.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH www.snooker.org.ba, kao i FB stranicu SnookerOrganizacijaBiH.