Desavanja

Kompletirano drugo kolo „Best of the Best“ snooker lige

"Proteklog vikenda odigrani su mečevi drugog kola Carlsberg snooker lige "Best of the best" u preostale dvije divizije - Sarajevo i Visoko."

Sarajevski klubovi "Union Jack" i "Merkur" kao i sportski centar "Hanovi" u Visokom bili su ispunjeni posjetiocima koji su i ovaj vikend uživali u nadmetanjima najboljih igrača ove dvije divizije za zelenim stolom. 

Aktuelni prvak Carlsberg snooker lige Eldar Karamehmedović je i ovo kolo pokazao da je u dobroj formi te je tako bez poteškoća došao do finala sarajevske divizije. Na put mu nije stao ni sedmerostruki državni prvak i osvajač prvog kola Mario-Željo Milošević kojeg je u četvrtfinalu savladao rezultatom 3:2. 

Drugi finalista je bio sjajni Adel Kalabušić, koji je svojom igrom podsjetio na pretprošlu sezonu kada je bio u samom vrhu Divizije Sarajevo i na završnom Mastersu zauzeo visoko 5. mjesto. Niko od igrača nije imao recept kako zaustaviti Adela na putu do finala, pa ni u samom finalu. Aktuelni prvak je bio apsolutno nemoćan i Adel je neočekivano ali i potpuno zasluženo slavio sa 3:0 i tako završio turnir sa frejm razlikom 15:1. 

Divizija Visoko je takodjer ponudila zanimljive mečeve a malo iznenađenje je rano ispadanje osvajača prvog kola Sabahudina Čehajića, ali to pokazuje da će ova divizija biti zanimljiva i neizvjesna do samog kraja. Finale drugog kola su igrali Almir Kilalić i poraženi iz finala prvog kola Abdulah Jahić. Jahić je bio uspješniji i sa 3:1 uspio osvojiti drugo kolo i otići korak dalje u odnosu na prethodno finale.  

Treće kolo Carlsberg snooker lige se igra tokom mjeseca decembra, a tačne datume odigravanja po divizijama kao i ostale informacije možete pronaći na FB i Instagram stranicama Snooker organizacije kao i na www.snooker.org.ba.