Desavanja

Mario Željo Milošević potvrdio kvalitet igre

"Carlsberg Snooker Liga BiH ušla je u drugo kolo odigranim turnirom u snooker klubu UNION JACK u Sarajevu. Dosta interesantnih situacija obilježilo je ovo drugo kolo. Jedna od njih je meč koji je trajao iscrpnih četiri sata i trideset minuta, a pobjednika je odlučila crna respoted kugla i nesretni faul koji je počinio Admir Švrakić dok je svoj plasman dalje izborio Đani Pilavdžić."

Izvanrednom igrom otac aktuelnog državnog šampiona Maria Želje Miloševića, Severin Milošević izborio je plasman u polufinalni meč u kojem je bio lošiji od osvajača prvog kola Carlsberg Snooker lige BiH, Farisa Vučkića izgubivši rezultatom 3:0. Možda je upravo taj meč bio presudan da Vučkić ne ostvari pobjedu u finalnom meču.

Na putu do polufinala Severin Milošević također u meču protiv Rijada Šišića pobjeđuje na respoted crnoj kugli. Ono što je sigurno obilježilo drugo kolo Carlsberg Snooker Lige BiH u klubu UNION JACK je break od 63 poena kojeg pravi izvrsni Adel Kalabušić u meču protiv Armina Selimovića. Odličnu seriju nastavio je Kalabušić dok se u četvrtfinalu nije sastao sa Mariom Željom Miloševićem te izgubio sa 3:1.

Također sjajnom igrom do polufinala došao je i Adi Šaković koji je u oba kola zabilježio sjajan rezultat.

Naravno, sasvim očekivano za finalnim stolom sastaju se Mario Željo Milošević i Faris Vučkić. U odličnom meču, koji se završio u četvrtom frameu, ipak je bio bolji Milošević koji se u ovoj snooker sezoni već drugi put penje na pobjedničko prestolje.

Carlsberg Snooker liga BiH nastavlja se naredni vikend u snooker klubu CUE BALL Kiseljak te u Tuzli u snooker klubu CLICK gdje pozivamo sve zaljubljenike u snooker da uživaju u predivnoj atmosferi klubova.

Za sve ljubitelje snookera u snooker klubu UNION JACK Sarajevo u subotu 17.12. od 18:00h održaće se «Carlsberg Shoot OUT turnir». Za one koji ne znaju, radi se o netradicionalnom vidu snooker igre koja je karakteristična po velikom broju posmatrača koji uz muziku i piće navijaju za svoje fanove, dok igračima štoperica odbrojava vrijeme udarca koje je svedeno na minimalnih 10 sec. Veoma interesantan i nesvakidašnji vid snooker igre u kojoj najviše uživaju posmatrači.

Više info o Carlsberg Snooker Ligi BiH i o snookeru u BiH na oficijelnoj FB stranici te www.snooker.org.ba.