Desavanja

Mečevi „Best of the Best“ snooker lige odigrani širom BiH

"Gornji Vakuf – Uskoplje i Visoko nove su igračke divizije Carlsberg snooker lige BiH u kojima se odigralo prvo kolo Lige, dok su u Bugojnu i Kiseljaku odigrani mečevi drugog kola"

Ovogodišnja sezona Carlsberg snooker lige BiH bogatija je za još dvije snooker divizije tako da su igrači snookera u Gornjem Vakufu – Uskoplju i Visokom dobili priliku da razviju i usavrše svoje vještine u snookeru, dok će oni najbolji imati priliku i da ih razmijene sa najboljim igračima lige iz drugih divizija u finalnom Masters takmičenju. Osvajači prvog kola Carlsberg snooker lige "Best of the best" u divizijama Visoko i Gornji Vakuf-Uskoplje su Sabahudin Čehajić i Mehrid Prijić.  Ćehajić je sa 3:1 u finalu bio bolji od Abdulaha Jahića, dok je Mehrid Prijić sa 3:2 savladao Asmira Dadića. 

U snooker klubu „Desetka“ u Bugojnu briljirao je Armin Bešić koji je osvojio drugo kolo takmičenja. Bešić je u izuzetno zanimljivom finalu rezultatom 3:2 savladao pobjednika prvog kola Zlatana Fuku i sa ovom pobjedom napravio veliki korak ka plasmanu u sami vrh tabele.

U „Cue Ball“ klubu u Kiseljaku u finalima smo gledali duel između učesnika prošlogodišnjeg Mastersa Carlsberg snooker lige BiH Ivana Kristića i Vedrana Miloševića, u kojem je Kristić izašao kao pobjednik i osvajač kola savladavši Miloševića rezultatom 3:2. 

Naredni susreti snooker igrača u drugom kolu takmičenja čekaju nas u Tuzli u snooker klubu „Click“ i u SRC „Saraj“ u Gornjem Vakufu- Uskoplju. 

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige Best of the Best možete pratiti putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.