Desavanja

Mirnes Mujić osvajač petog kola „Best of the Best“ u Tuzli

Edin Omerovic i Mirnes Mujic.jpg

"Proteklog vikenda u tuzlanskim snooker klubovima Click Tuzla i Billy Blues odigrano je peto po redu kolo Carlsberg Snooker Lige "Best of The Best" 2018/2019."

Za snooker stolovima u mečevima se susrelo ukupno 30 igrača koji su publici pokazali izrazito kvalitetnu igru. Nije nedostajalo neizvjesnosti kao ni taktičkog nadmudrivanja, a dobra atmosfera u klubovima obilježila je peto kolo „Best of the Best“ lige u Tuzli.

U finalnom meču sastali su se Robert Kovačević i Mirnes Mujić, obojica visoko pozicionirani na tabeli. Mujić je ipak pokazao izrazitu dominaciju u meču i savladao je Kovačevića rezultatom 3:0.

Vrijedno je spomenuti i da je Mujić odigrao cjeli turnir bez ijednog izgubljenog frejma, čime je samo potvrdio svoju odličnu igračku formu te je dokazao svoju težnju za plasman na predstojećim Masters turnirima. Igrače očekuje još jedno kvalifikaciono kolo pred finalno Masters takmičenje koje će biti održano u Sarajevu.

Za više informacija o takmičenjima Carlsberg snooker lige BiH Best of the Best posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.