Desavanja

Nastavljeno peto kolo Carlsberg Snooker lige Best of the Best 22/23

"Pirić najbolji u Tuzli"

Proteklog vikenda nastavljeno je peto kolo Carlsberg snooker lige “Best of the best” a takmičili su se igrači u diviziji Tuzla.

Turnir je održan u tuzlanskom snooker klubu “Click” i ponudio je dosta zanimljivih rezultata.

Osvajač četvrtog kola Nedim Muratović je već na samom startu turnira naišao na nepremostivu prepreku u vidu najmlađeg i najperspektivnijeg igrača divizije Tuzla, Armina Osmanbegovića i nije uspio da ponovi uspjeh iz prethodnog kola.

Osmanbegović je nastavio sa odličnim igrama i u nastavku turnira i došao do finala bez izgubljenog frejma. Zanimljivo je da je u polufinalnom meču slavio protiv svog trenera i osvajača dva kola ove sezone, Roberta Kovačevića, sa odličnim rezultatom 3:0.

Drugi finalista petog kola je bio iskusni Demirel Pirić. Pirić je na putu do finala, isto kao i Osmanbegović, veoma dominantno slavio u svakom meču i bez izgubljenog frejma se plasirao u svoje drugo finale ove sezone.

Duel mladosti i iskustva u finalnom meču je ponudio veoma brzu i otvorenu igru, bez puno kalkulacija. U takvom odnosu snaga, nešto bolje se snalazi iskusniji Pirić, slavi sa rezultatom 3:2, i tako po prvi put ove sezone osvaja turnir u diviziji Tuzla.

Peto kolo Carlsberg snooker lige “Best of the best” se nastavlja idućeg vikenda mečevima u diviziji Sarajevo, a sve informacije u vezi sa ligom možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook i Instagram stranicama Snooker organizacije BiH.