Desavanja

Nastavljeno šesto kolo Carlsberg snooker lige "Best of the Best" u Visokom

image0.jpeg

"Kilalić slavio u Visokom"

Proteklog vikenda odigrano je šesto kolo Carlsberg snooker lige "Best of the best" u diviziji Visoko. Posljednje kolo prije završnog Masters turnira nije donijelo previše uzbuđenja, a jedina nedoumica je bila ko će biti prvoplasirani i osvajač divizije. 
Borba se vodila između Abdulaha Jahića i Almira Kilalića, a upravo ova dva igrača su se sastala u polufinalnom meču. Velika borba vrijedna plasmana u finale i u konačnici titule najboljeg u diviziji Visoko, odlučena je u posljednjem frejmu. Više koncentracije i sigurnosti pokazao je Almir Kilalić, slavio sa 3-2 i plasirao se u finale, a samim tim sebi obezbijedio prvo mjesto u konačnom poretku.


Drugi polufinalni par činili su Muamer Muratović i Ubejdulah Mušinbegović. Puno bolju igru pružio je Muratović koji je slavio sa 3-0 i tako se nakon prvog, i u posljednjem kolu sezone plasirao u finale. 
Finalni meč je donio rasterećenu igru oba igrača, a u takvom razvoju situacije Kilalić slavi sa 3-0, osvaja posljednje kolo sezone i prvu poziciju na tabeli divizije Visoko. 

Šesto kolo se nastavlja ovog vikenda mečevima u diviziji Sarajevo, a sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook i Instagram stranicama Snooker organizacije BiH.