Desavanja

Odigrano 4. kolo "Best of the best" snooker lige u Tuzli i Gornjem Vakufu-Uskoplju

"Edin Kovačević i Asmir Dadić pobjednici svojih divizija"

Proteklog vikenda nastavljeno je četvrto kolo Carlsberg snooker lige “Best of the Best” mečevima u 2 divizije, Tuzla i Gornji Vakuf-Uskoplje. Vidjeli smo dosta uzbuđenja i par iznenađenja. 

Finale tuzlanske divizije igrali su dobro poznati Edin i Robert Kovačević. Edinu je ovo bila posljednja šansa da se uključi u borbu za Masters, jer je prva tri kola odigrao daleko ispod svog nivoa. Sa druge strane, Robert je još jednom pokazao zašto je već godinama u vrhu bh snooker scene i bez puno problema se ponovo plasirao u finale. U finalnom meču više spretnosti i koncentracije pokazao je Edin Kovačević koji je sa rezultatom 3:1 osvojio IV kolo i tako spriječio Roberta da po treći put zaredom iz finala izađe kao pobjednik. 

U diviziji Gornji Vakuf-Uskoplje prisustvovali  smo velikom iznenađenju, možemo reći i senzaciji. Osvajač prva tri kola, i jedini kojem je to pošlo za rukom u cijeloj ligi, Mehrid Prijić, doživio je poraz na startu turnira od Mersada Semića u odlučujućem frejmu i na opšte iznenađenje svih prisutnih. Nošen ovom pobjedom Mersad je stigao do polufinala gdje ga je ipak uspio zaustaviti Ahmed Brica i tako sebi obezbijediti prvo finale ove sezone. Drugi finalista bio je iskusni Asmir Dadić koji nije imao puno problema i relativno lako se plasirao u finale. Finalni meč je donio veliku borbu i puno preokreta a odlučen je u posljednjem frejmu u kojem je Asmir ipak iskoristio svoje iskustvo i uspio slaviti sa 3:2. 

Liga se nastavlja idućeg vikenda mečevima u divizijama Sarajevo i Visoko, a sve informacije u vezi turnira možete pronaći na facebook stranici Snooker organizacije BiH kao i na 
www.snooker.org.ba