Desavanja

Odigrano drugo kolo Best of the Best u Tuzli i Gornjem Vakufu-Uskoplju

"Robert Kovačević i Mehrid Prijić osvajači drugog kola Carlsberg snoker lige "Best of the best" u divizijama Tuzla i Gornji Vakuf-Uskoplje."

Igračka divizija Carlsberg snooker lige u Tuzli je uz sarajevsku najbrojnija, te su tako i u drugom kolu učestvovala 24 igrača. Pregršt dobrih poteza i zanimljivih mečeva obilježilo je i ovo kolo lige u Tuzli. Osvajač prvog kola lige Mirnes Mujić je u četvrtfinalu zaustavljen od sjajnog 13-godišnjeg Armina Osmanbegovića koji je bilo bolji sa rezultatom 2:1. Osmanbegović je nastavio igru sa pobjedničkim žarom te je i u polufinalu bio bolji od Selmana Aganovića i tako sebi obezbijedio prvo finale na tek drugom turniru u svojoj tek započetoj karijeri.


Drugi finalista je bio iskusni Robert Kovačević koji je bez puno problema trasirao put do finalnog meča bez ijednog izgubljenog frejma. Finale nije donijelo uzbudljivu borbu za gledaoce jer je Kovačević iskoristio svoje iskustvo i znanje te je slavio nad mladim Osmanbegovićem sa rezultatom 3:1. Treba istaći da je Osmanbegović i u drugom kolu odigrao dva brejka veća od 30 poena što dokazuje kvalitet i potencijal ovog mladog igrača.

U diviziji Gornji Vakuf-Uskoplje nije bilo velikih iznenađenja u odnosu na prvo kolo. I ovaj put je Mehrid Prijić pokazao dominaciju nad ostalim takmičarima i suvereno osvojio i drugo kolo Carlsberg snooker lige Best of the Best. U finalu je bio bolji od Adnana Ljubunčića sa rezultatom 3:1 i tako se izdvojio na vrhu tabele i ujedno promovisao u prvog favorita za završni Maters. Ipak, ne sumnjamo da će se u narednim kolima Lige i ostali igrači dodatno potruditi kako bi promijenili situaciju na tabeli. 

Narednog vikenda Calrsberg snooker liga Best of the Best se nastavlja turnirima u Sarajevu i Visokom.

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige Best of the Best možete pratiti putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.