Desavanja

Odigrano prvo kolo Carlsberg snooker lige Best of the Best i u Bugojnu

"U snooker klubu Desetka u Bugojnu u nedjelju je odigrano prvo kolo nove sezone Carlsberg Snooker lige Best of the Best."

Igrači iz Bugojna su odmjerili svoje snage na tri profesionalna snooker stola. Carlsberg snooker liga se tradicionalno odigrava u ovom najvećem snooker klubu u Bosni i Hercegovini te je kao takva proizvela i neke od najjačih imena u bosanskohercegovačkom snookeru. Odavno poznati Fuka Zlatan, Burak Adis i Čehajić Elvis su samo neka od imena za koja smo odavno već čuli.

Upravo su Adis Burak i Fuka Zlatan u ovom kolu završili u međusobnom okršaju u finalnom meču.

U polufinalnom meču Fuka je savladao Mujak Zaima rezultatom 3:0, dok je u drugom polufinalnom meču Burak slavio rezultatom 3:1 protiv Ćeso Irhada. 

Krajnje neizvjesno finale okončao je odlučujući peti frejm u kojem je na kraju slavio Burak rezultatom 3:2 te tako postavio sebe na čelo tabele Carlsberg Snooker lige Best of the Best u Bugojnu.

Većina mečeva pratila se uživo putem Snooker On platforme koja omogućava direktan prijenos na Youtube kanalu u HD kvaliteti uz direktno praćenje rezultata, tako da je publici omogućeno da iz svojih domova prati igru. 

Već naredni vikend rezervisan je za prvo kolo Carlsberg Snooker Lige u Kiseljaku u Snooker klubu Cue Ball gdje će se sastati najbolji snooker igrači iz ovog BiH grada. 

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige možete pratiti putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.