Desavanja

Odigrano I kolo završnog snooker Mastersa Best of the Best

"Proteklog vikenda u prostorijama snooker kluba Union Jack u Sarajevu, dvadesetčetiri najbolja igrača iz ukupno šest klubova iz cijele BiH odigrali su prvo kolo završnog Mastersa za titulu najboljeg među najboljim."

Napominjemo da je i ove godine Carlsberg snooker liga BiH brojala preko stotinu igrača, te da su se kroz šest kola za prolazak dalje iz svakog kluba izborila po njih četvorica. 

U prvom kolu završnog Mastersa igrala se grupna faza od po šest učesnika u četiri grupe. Četvorica igrača iz svake grupe su prolazila dalje, a dvojica su ispadala te se tu borba za najboljeg među najboljim za njih završila.

Masters se igrao na četiri profesionalna stola, sa obezbijeđenim sudijama što se jednom rječju moglo reći u „idealnim“ uslovima za igru. Izvjesnu dominaciju pokazali su igrači iz Sarajeva, članovi kluba Union Jack, domaćina ovog takmičenja.

Bez izgubljenog meča, kao nosioci grupe, u drugo kolo Mastersa dalje su prošli trostruki državni prvak Mario Željo Milošević iz Sarajeva, zatim Rijad Šišić, također iz Sarajeva te izvandredni Mirza Vuković iz Lukavca. Prošlogodišnji viceprvak Carlsberg snooker lige BiH Faris Vučkić prošao je dalje izgubivši samo jedan meč od nadahnutog Demirela Pirića, koji na žalost i pored izvrsne igre nije izborio svoj plasman u drugo kolo.

Ova četiri igrača će biti četiri nosioca u drugom kolu završnog Mastersa koje će se igrati narednog vikenda u snooker klubu „Desetka“ u Bugojnu. 

Šesnaest najboljih koji su se plasirali u finalno kolo Mastersa su: iz Sarajeva Mario Željo Milošević, Faris Vučkić, Rijad Šišić, Eldar Karamehmedović, sva četvorica iz snooker kluba Union Jack. Također iz Sarajeva iz snooker kluba Mercur dalje prolaze četvorostruki državni prvak Kenan Terzić, državni viceprvak Emir Mekić, Mustafa Husović te u fotofinišu Eldar Čormehmedović. Iz snooker kluba Desetka iz Bugojna svoj prolazak dalje obezbijedili su Adis Burak, Elvis Čehajić te najbolji igrač iz Bugojna Zlatan Fuka. Iz snooker kluba Click iz Tuzle dalje su prošli izuzetni Mirza Vuković, Robert Kovačević, Edin Kovačević te Edin Omerović. Iz snooker kluba Cue Ball iz Kiseljaka, nažalost, dalje se plasirao samo jedan igrač i to najbolji igrač iz te regije, Vedran Milošević.

Drugo kolo završnog Mastersa za titulu najboljeg među najboljim počinje u subotu 21.7.18. u 12h u snooker klubu Desetka. Svi zainteresovani koji žele da pogledaju ovaj izuzetni sportski događaj, mogu da dođu u klub Desetka i besplatno gledaju sve veoma interesantne mečeve.

Šesnaest najboljih igrača takmičiće se i ove godine za nagradni fond od 4.000 KM obezbijeđen od strane sponzora - kompanije Calrsberg, a koji će biti podijeljen između prva tri igrača, uz nagradu za najveći break u toku Mastersa. 

Nakon ovog takmičenja Snooker Organizacija BiH te svi njeni igrači odlaze na zasluženi odmor, a nastavak snooker sezone je planiran kao i svake godine za septembar.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.