Desavanja

Odigrano IV kolo Best of the Best Carlsberg snooker lige BiH

"Najveće snooker takmičenje u jugoistočnoj Evropi pod okriljem Snooker ogranizacije BiH ušlo je u krajnje zanimljivu završnicu. Četvrto kolo Best of the Best Carlsberg snooker lige BIH odigrano je prošlog vikenda u Tuzli, Bugojnu i Sarajevu."

U klubu Click u Tuzli najbolji je bio Edin Kovačević koji je preuzeo prvu poziciju na tabeli od sjajnog Mirze Vukovića koji je također bio osvajač dva kola Lige, ali loši plasman u prethodna dva kola plasirao ga je na drugu poziciju. Ova dva igrača će sigurno obezbijediti učešće na završnom Masters turniru koji će se ove godine igrati u Bugojnu i Sarajevu. 

Ništa manje interesantno nije bilo ni u Bugojnu u klubu Desetka gdje je pobjedio Adis Burak i približio se na samo 100 bodova razlike prvoplasiranom najboljem igraču u Bugojnu Tini Kamberu. 

I Burak i Kamber su također sebi obezbijedili učešće na završnom mastersu jer su obojica do sada osvojili dva kola Lige od mogućih šest. 

U Sarajevu u klubu Union Jack, Faris Vučkić već izgubljeni meč protiv aktuelnog državnog prvaka Marija Želje Miloševića preokrenuo je u svoju korist te je iz rezultata 2:0 pobijedio sa 3:2 i po treći put je osvojio prvo mjesto u Sarajevu. 

I ova dva igrača iz Sarajeva će zasigurno biti učesnici završnog Mastersa, a za ostalu dvojicu iz Sarajeva borba tek slijedi. 

U klubu Mercur u Sarajevu finale su se igrale između veterana Amira Kunića i četverostrukog državnog prvaka Kenana Terzića. Bolji je bio Terzić koji je osvojio drugo uzastopno kolo Best of the Best Carlsberg snooker Lige BiH. 

U Kiseljaku u klubu Cue Ball najbolji je bio Ivan Kristić koji je u finalu savladao sjajnog Nedžada Emšu i tako zauzeo prvu poziciju na tabeli. Nedžad Emšo na putu do finala izbacio je jednog od najboljih igrača u Kiseljaku, do tog momenta prvoplasiranog na tabeli, sjajnog Vedrana Miloševića. 

Kristić i Milošević ovim plasmanom također su sebi obezbijedili učešće na finalnom Mastersu. 

Dva kola završnog Mastersa za prestižnu titulu najboljeg među najboljima igraće se u junu i julu, a njih 24 kroz prvu grupnu fazu će se boriti da zauzmu svoje mjesto u kosturu od 16 igrača i završnu fazu „knockout“ sistema koja će se igrati u snooker klubu Desetka u Bugojnu. 

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.