Desavanja

Pobjednici trećeg kola Carlsberg Snooker lige BiH u Tuzli Robert Kovačević i Muris Katanić.

"Treće kolo Carlsberg Snooker lige BiH odigrano je ovog vikenda u tuzlanskim klubovima Click, BillyBlues i BKC. Sjajna amosfera obilježila je i ovo kolo Carslberg Snooker lige BiH u tuzlanskim klubovima gdje je u toku vikenda gledalište uživalo u mečevima."

Muris Katanić je finalni meč odigrao protiv izvrsnog Vedada Mujića, kojeg sam Katanić već dvije godine kontinuriano priprema za ovu svojevrsnu nagradu i njegovo prvo finale u jednom prestižnom takmičenju. Na kraju ipak trener bolji od učenika te sa 3:0 Katanić stiže do titule prvoplasiranog.

Zanimljivo je da je Jusuf Nurković, koji je u predhodna dva kola bio finalista, izgubio u prvom krugu od Demirela Pirića, čime je došlo do nekoliko značajnih izmjena na trenutnoj rang listi.

Treće kolo Carlsberg snooker lige BiH članovi Billy Blues-a posvetili su svom klupskom kolegi i prijatelju Željanu Pilavdžiću koji zbog bolesti nije bio u mogućnosti da učestvuje na ovom turniru, a kojem su zaželjeli brz i uspješan oporavak.

U svim klubovima članicama Snooker organizacije BiH treće kolo prošlo je sa mislima posvećenim članu i sekretaru Organizacije BiH, sportskoj legendi Željanu Pilavdžiću.

U klubu Click sjajnu igru pokazao je Robert Kovačević koji je u finalu rezultatom 3:0 savladao Edina Kovačevića, osvajača prethodna dva kola. Edin je u polufinalnom meču savladao Sanjina Lemezovića sa 3:0 dok je Robert polufinale igrao protiv Azura Ibrića koji je u prva dva kola bio finalista. Meč se završio rezultatom 3:1.

Carlsberg Snooker liga BiH igraće se u ukupno šest kola nakon čega slijede dva Masters turnira sa 16 najboljih igrača, koji će se boriti za titulu prvaka države.

Mečeve pratite uživo na Facebook stranicama klubova Snooker Organizacije BiH I zvaničnoj Facebook stranici Snooker Organizacija BiH, a poredak igrača Carlsberg Snooker lige BiH u njihovim matičnim klubovima pratite na oficijelnoj web stranici Snooker Organizacije BiH www.snooker.org.ba.