Desavanja

U Bugojnu počela nova sezona Carlsberg snooker lige Best of the Best

"Zlatan Fuka nadigrao Adisa Buraka i osvojio prvo kolo u Bugojnu"

Ovogodišnja sezona Carlsberg Snooker Lige BiH „Best of the Best“ počela je odigravanjem prvog kola u snooker klubu „Desetka“ u Bugojnu. Inače izvrsni igrači ove divizije svojoj publici uvijek pruže zanimljive i neizvjesne mečeve, pa je tako bilo i ove nedelje. 

Sve su oči bile uprte u Adisa Buraka koji je u prethodnoj sezoni ostvario izuzetan uspjeh i plasirao se na prvo mjesto tabele kao najbolji igrač u Bugojnu dok mu je polufinale Mastersa za dlaku izmaklo. 

Burak je prva tri meča prvog kola prošao bez ikakvih teškoća i rezultatima 3:0 ostvario je plasman u finalu prvog kola lige u novoj sezoni. U finalnom meču Buraka je dočekao Zlatan Fuka koji je bio u drugom dijelu žrijeba i koji je također bez teškoća savladavao svoje protivnike. 

U zanimljivom finalnom meču, slobodno možemo reći dvojice najboljih igrača u ovoj diviziji, Zlatan Fuka je pokazao svoju dominaciju i povratak u formu dok je Burak iznenadio, te je Fuka trijumfovao rezultatom 3:1.

Izvrsnim su se pokazali i sudije mečeva Alen Ćatić i Adin Bevrnja koji su bili na visini zadatka dok je publika bodrila svoje favorite uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Također, publika iz udobnosti svojih domova mogla je da prati mečeve uživo putem Snooker On platforme u full HD rezoluciji.

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige možete pratiti putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.