Desavanja

Počela je nova sezona Carlsberg snooker lige Best of the Best

"Mirza Vuković zasluženo do titule osvajača prvog kola u Sarajevu"

U snooker klubovima Union Jack i Mercur u Sarajevu u nedjelju je zvanično počela nova sezona Carlsberg Snooker lige Best of the Best. Riječ je o snooker ligi koja iz godine u godinu okuplja najbolje igrače snookera u BiH i slovi za najveću snooker ligu u Regiji a i šire. 

Carlsberg snooker ligu Best of the Best ove godine doživljavamo i kao jednu od aktivnosti uz koju možemo nastaviti normalan život i pored aktuelnih izazovnih vremena. Naime, snooker je sport koji omogućava poštivanje svih epidemioloških mjera i propisanih distanci, obzirom na dimenzije snooker stola i na način igre. Tako da će igračima ove godine pored uživanja u snookeru, Carlsberg snooker liga omogućiti da se ponašaju i razmišljaju u skladu sa dosadašnjim navikama i održe zdrav i pozitivan način razmišljanja. 

Liga se i ove godine igra u četiri BiH grada, u Sarajevu, Tuzli, Bugojnu i Kiseljaku, a šesnaest najboljih igrača kvalifikovaće se u završni masters turnir kroz šest turnirskih kola.

U Sarajevu, izvjesnu dominaciju pokazao je Mirza Vuković osvojivši ovo prvo zvanično kolo Carlsberg snooker lige Best of the Best. Naime, na svom putu do čelne pozicije Vuković je iz takmičenja izbacio ni manje ni više nego višestrukog državnog prvaka Kenana Terzića u jako uzbudljivom meču odlučenom na posljednjoj crnoj kugli. Nakon ovog odigranog meča Vuković je dalje išao na petog rangirnog igrača državnog snooker prvenstva, Adela Kalabušića kojeg je također pobijedio u odlučujućem frejmu rezultatom 3:2.

U finalu ga je zatim dočekao niko drugi nego Mario Željo Milošević, sedmorostruki državni prvak. Milošević je u polufinalnom meču rutinskom pobjedom nad Šišić Rijadom ostvario rezultat od 3:0 a zatim je u četvrtfinalu za dlaku bio bolji od klupskog kolege Muamera Mališevića i dobio meč na posljednjoj crnoj kugli. Milošević i Vuković tako nakon dosta teških mečeva, zauzimaju mjesto na finalnom stolu u snooker klubu Union Jack u Sarajevu. 

Obzirom na cjelokupnu situaciju u vezi pandemije igrači uoči lige nisu trenirali istim intenzitetom kao i ranije a i generalno prva kola uvijek priređuju određena iznenađenja. Kada su svi mislili da Milošević zasigurno osvaja još jedno kolo, mladi igrač iz Lukavca pronašao je snagu te je odlučujući frejm okrenuo u svoju korist i tako osvojio jako bitno prvo kolo Carlsberg Snooker Lige Best of the Best. 

Igrači i uprava Snooker Organizacije BiH su zadovoljni što je unatoč svemu, dugogodišnji sponzor Carlsberg Grupacija odlučila i ove godine da podrži ovaj projekat i omogući igračima da igraju i osvoje prestižne nagrade. Snooker organizacija BiH uz pomoć sponzora još prošle godine obezbijedila je svim klubovima učesnicima Lige „Snooker ON“ platformu preko koje gledaoci u udobnosti svojih domova mogu da prate sve mečeve u full HD rezoluciji te da ih kada god zažele ponovo pogledaju na stranici www.snookeron.com odabravši željeni klub. 

Već narednog vikenda će se odigrati prvo kolo Carlsberg Snooker Lige u Kiseljaku a zatim vikend nakon u Bugojnu i Tuzli. Veliki broj kvalitetnih igrača će i ove godine omogućiti gledaocima da uživaju u veoma dobrim mečevima, a na posljednjem masters takmičenju koje će biti održano u maju 2021 godine u snooker klubu Desetka u Bugojnu, doći ćemo do titule osvajača Carlsberg Snooker Lige te najboljeg među najboljim. 

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige možete pratiti putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.