Desavanja

Počelo šesto kolo "Best of the best" snooker lige

"Nedim Ramić ponovo najuspješniji u Bugojnu."

Proteklog vikenda, mečevima u diviziji Bugojno u snooker klubu Double Kiss, počelo je šesto kolo Carlsberg snooker lige "Best of the best".

Posljednje kolo regularnog dijela sezone nije donijelo previše uzbuđenja. Osvajač dva kola ove sezone, Nedim Ramić, i ovo je kolo odigrao prema očekivanjima, bez velikih problema i uz samo jedan izgubljeni frejm se plasirao u polufinale. Tamo ga je čekao Nermin Velić, koji je pred kraj sezone uspio da podigne formu i uključi se u borbu za plasman na završni turnir. Ipak, to nije bilo dovoljno za plasman u finale, jer je Nedim Ramić pokazao da je ove sezone u najboljoj formi u diviziji Bugojno. Bez puno problema je savladao svog protivnika sa 3-0 i tako se plasirao u svoje čak četvrto finale ove sezone. 
Tamo ga je čekao Adis Burak, koji je slično kao i Ramić, do finala, svog četvrtog ove sezone, stigao sa samo jednim izgubljenim frejmom. 

Finalni meč između igrača koji su pokazali najviše ove sezone u diviziji Bugojno, Nedima Ramića i Adisa Buraka, nije donio previše uzbuđenja. Ramić je, puno lakše od očekivanog, savladao svog protivnika sa rezultatom 3-0 i tako po treći put bio najbolji u svojoj diviziji. Zanimljivo je i to da su Burak i Ramić jedini osvajači kola ove sezone u diviziji Bugojno, a oba igrača su to učinila po tri puta. 

Šesto kolo se nastavlja narednog vikenda mečevima u diviziji Visoko, a sve informacije u vezi lige možete pronaći na 
www.snooker.org.ba kao i na Facebook i Instagram stranicama Snooker organizacije BiH