Desavanja

Počeo drugi dio sezone 21/22 snooker lige "BEST OF THE BEST"

"Zaim Mujak i Emir Meša najbolji u svojim divizijama"

Nakon kraće pauze zbog novogodišnjih praznika, odigravanjem četvrtog kola nastavljena je Carlsberg snooker liga "Best of the best" turnirima u Bugojnu i Kiseljaku.
Mnogim igračima je ovo bila posljednja prilika da se približe vodećima na tabeli, jer su ostala još samo 2 kola do kraja regularnog dijela sezone i završnog Masters turnira. 

Irhad Ćeso, aktuelni viceprvak Carlsberg snooker lige, je konačno pružio igru koja se od njega očekuje i bez puno problema stigao do finala Divizije Bugojno. Drugi finalista je bio Zaim Mujak. Zaim je imao nešto teži posao s obzirom da je na putu do finala morao biti bolji od višestrukog učesnika Mastersa, Elvisa Čehajića i nekadašnjeg viceprvaka lige Adisa Buraka. Ipak, Mujak je uspješno prevazišao sve prepreke i zakazao finalni duel sa Ćesom. U finalu nije bilo previše neizvjesnosti i Mujak je sigurnom igrom uspio riješiti meč u svoju korist sa rezultatom 3:1. 

Divizija Kiseljak nije donijela puno uzbuđenja, a iznenađenje je ispadanje redovnog učesnika Masters turnira Vedrana Miloševića u ranoj fazi turnira. U finale su se plasirali Igor Antić kome je ovo bilo drugo uzastopno finale i Emir Meša, osvajač prvog kola ove sezone. Finalni meč nije donio previše uzbuđenja a bolju igru je prokazao Emir Meša koji je imao vise koncentracije i spretnosti i sa rezultatom 3:1 osvojio četvrto kolo. 

Liga se nastavlja već idućeg vikenda turnirima u Tuzli i Gornjem Vakufu-Uskoplju. Sve informacije u vezi lige možete pronaći na facebook stranici Snooker organizacije ili na 
www.snooker.org.ba