Desavanja

Počinje nova sezona Carlsberg Snooker lige BiH pod sloganom «Best of the Best»

"Snooker klubovi, članovi Snooker Organizacije BiH u novembru otvaraju svoja vrata nadahnutim takmičarima koji će se u narednoj sezoni boriti za titulu najboljeg među najboljim."

Nakon zaslužene ljetne pauze igrači su spremni da ponovo ukrste štapove te u standardnoj borbi od 6 redovnih kola i dva kola Mastersa dođu do prestižne titule najboljeg igrača u BiH. Da se nije samo odmaralo za vrijeme pauze, dokaz je dvostruki državni šampion Mario Željo Milošević iz Sarajeva koji je samo pet dana nakon što je potvrdio titulu napravio svoj peti maksimalni break, a nedugo zatim napravio je i najveći break iz igre u BiH od 95 poena.

U novoj sezoni snooker takmičenja očekuje nas i par novina. Snooker klub Mercur iz Sarajeva pridružuje se takmičenjima Snooker Organizacije BiH te će sa najtrofejnijim igračem ovog sporta u BIH i četverostrukim državnim prvakom Kenanom Terzićem igrati Carslberg Snooker ligu BiH.

Svim ljubiteljima snookera u Tuzli, svoja vrata otvorio je novi - stari snooker klub Click koji se sada nalazi u samom centru grada u znatno većoj kvadraturi sa ukupno dva profesionalna snooker stola.

Carslberg Snooker liga BiH nije slučajno dobila epitet najmnogobrojnije snooker lige u jugoistočnoj Europi te u istom trendu nastaviće i ovu sezonu. Preko 100 licenciranih igrača iz BiH će se i ove godine takmičiti za titulu najboljeg među najboljim. I ove sezone obezbjeđen je nagradni fond od 5.000 KM koji će biti raspoređen na trojicu najboljih igrača te vlasnika najvećeg breaka.

Dva kluba iz Sarajeva, dva iz Tuzle, jedan iz Bugojna te jedan iz Kiseljaka na sveukupno 15 snooker stolova će i u ovoj sezoni ugostiti najbolje snooker igrače u našoj zemlji.

«Snooker je sport sa najvećom ekspanzijom na svijetu te ni mi u Bosni i Hercegovini ne možemo zaobići taj trend. U našoj zemlji se otvara sve veći broj snooker klubova te sada zasigurno imamo preko 20 snooker stolova montiranih širom BiH. Carlsberg Snooker liga BiH u mnogome je pomogla promociji ovog sporta te smo prošle godine i zvanično dobili epitet najveće lige u jugoistočnoj Europi te pohvale od samog predsjednika WPBSA g. Jasona Fergusona. Za sve ljubitelje snookera ova sezona ponudiće zasigurno interesantne mečeve što nam je prošle godine dokazao milionski auditorij na online platformama. Ono što će sigurno biti šlag na torti u predstojećoj sezoni jeste gotovo neizbježan susret između Kenana Terzića, četverostrukog državnog prvaka i Maria Želje Miloševića mladog i perspektivnog također dvostrukog državnog prvaka. Još mnoštvo kvalitetnih igrača, kao što su Zlatan Fuka iz Bugojna, sjajni Mirza Vuković iz Tuzle, Azur Ibrić iz Srebrenika, Ivan Kristić i Nedžad Emšo iz Kiseljaka, Faris Vučkić i Rijad Šišić iz Sarajeva garantuju da će svi posjetioci snooker klubova moći uživati u majstorijama ovih virtuoza.

Ove godine nažalost nećemo gledati sjajnog Sanjina Lemezovića iz Tuzle, trećeplasiranog igrača u prethodne dvije sezone zbog privatnih obaveza. Zahvaljujemo se Carlsberg BiH grupaciji što su nam i ove godine ukazali povjerenje i omogućili da se ova divna snooker bajka nastavi.» riječi su Zijada Redžića, predsjednika Snooker Organizacije BiH.