Desavanja

Rijad Šišić osvajač petog kola Best of the Best snooker lige

"I u Sarajevu je odigrano peto i posljednje kolo Carlsberg snooker lige Best of the Best za sezonu 2020/2021. Sa završetkom petog kola dobili smo i zvaničnih šest učesnika završnog Mastersa iz divizije Sarajevo."

U sarajevskim snooker klubovima Mercur i Union Jack u finalnom petom kolu Carlsberg snooker lige gledala se borba do posljednje kugle. Samo šest igrača mogla su izboriti svoj plasman u završni Masters turnir, a mnogi igrači iz sredine tabele su imali šansu da se plasiraju među prvih šest. 

Kvalitet je ipak nadjačao sreću te su se u finalno Masters takmičenje plasirali dobro poznati bosanskohercegovački igrači snookera. Naravno svoj kvalitet potvrdili su od njih šest, trojica prvoplasiranih igrača državne snooker lige BiH. 

Imena koja će braniti titule, boje svoga kluba te sarajevski kanton su aktuelni državni prvak Mario Željo Milošević, viceprvak Rijad Šišić, trećeplasirani državne lige Eldar Karamehmedović, Mirza Vuković, Benjamin Tokača, svi iz snooker kluba Union Jack te Mahir Bečić iz snooker kluba Mercur.

Da se radi o kvalitetnim igračima snookera mogli smo svjedočiti u ovom završnom turniru gdje je postalo sasvim uobičajeno gledati brejkove od preko 50 poena.

Muamer Mališević je napravio brejk od 64 poena protiv izvrsnog Mahira Bečića koji je u istom meču napravio brejk od 46 poena, no za Mališevića to nije bilo dovoljno za plasman dalje jer je poražen u tom meču. 

Mario Željo je napravio brejk od 53 poena, tako zvani „half century“ ali to nije obeshrabrilo vice prvaka države Rijada Šišića koji je u finalnom meču pobijedio aktuelnog državnog prvaka rezultatom 3:0 te je tako osvojio peto kolo Lige.

Dok se ne odigra peto i finalno kolo Carlsberg snooker lige u Kiseljaku imena koja će igrati završni Masters u Bugojnu za ovu igračku sezonu 21.5.2021. ispred divizija Tuzla, Bugojno i Sarajevo su: Mirnes Mujić, Demirel Pirić, Edin Kovačević, Robert Kovačević, Asmir Smajlović, Adis Burak, Zaim Mujak, Irhad Ćeso, Mario Željo Milošević, Rijad Šišić, Eldar Karamehmedović, Mirza Vuković, Mahir Bečić i Benjamin Tokača.

Ovim igračima će se pridružiti još dva igrača iz divizije Kiseljak nakon što se i tamo odigra peto posljednje kolo.

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige Best of the Best u BiH možete pratiti putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.