Desavanja

Robert Kovačević osvajač trećeg kola Best of the Best 21/22 u Tuzli

"Proteklog vikenda odigrano je treće kolo Carlsberg snooker lige "Best of the best" u diviziji Tuzla."

Ni ovaj put nije nedostajalo neizvjesnosti i atraktivnih mečeva a posebno interesantna je bila sama završnica turnira. 

U gornjem dijelu žrijeba osvajač drugog kola, Robert Kovačević opravdao je status favorita i do polufinala stigao sa 3 pobjede bez ijednog izgubljenog frejma. Prvi pravi test za Kovačevića bio je polufinalni meč protiv starog poznanika iz završnica turnira kao i učesnika državnih Masters turnira Demirela Pirića, koji je također relativno lako nadigrao sve svoje protivnike do polufinala. Međutim, Robert Kovačević je pokazao da je u odličnoj formi te je sa 3:1 savladao Pirića i tako sebi obezbijedio treće finale u nizu. 

Drugi dio žrijeba donijeo je mnogo interesantniju borbu za finale. Mladi Armin Osmanbegović nije uspio da savlada Selmana Aganovića, koji mu se tako revanširao za poraz u polufinalu prošlog kola i zakazao duel i borbu za finale sa Mirnesom Mujićem, koji je nakon velike borbe u četvrtfinalu ipak za nijansu bio bolji od redovnog učesnika Mastersa i učesnika Evropskog prvenstva, Edina Kovačevića. Polufinale nije donijelo veliku neizvjesnost jer je Mujić dominirao od samog početka i sa rezultatom 3:0 otišao na megdan Kovačeviću te tako kreirao reprizu finala prvog kola kada su isti igrači također bili finalisti. 

Za razliku od finala prvog kola, kada je Mujić bio uspješniji, ovaj put Robert Kovačević nije dozvolio svom protivniku da do kraja uspostavi svoju igru, i slavio je sigurno i ubjedljivo sa 3:1 i tako sebi obezbijedio prvu poziciju na tabeli na polovini sezone. 

Naredno kolo Carlsberg Snooker lige "Best of the best" za diviziju Tuzla se igra u januaru, poslije novogodišnjih praznika, a sve informacije u vezi lige možete pronaći na 
www.snooker.org.ba kao i na Facebook stranici Snooker organizacije BiH.