Desavanja

Treće kolo Best of the Best Carlsberg snooker lige ulazi u završnicu

"Treće kolo Carlsberg snooker lige BiH i njenog takmičenja Best of the best odigrano je u Tuzli u klubovima Click i Billy Blues, u Bugojnu u klubu Desetka, u Kiseljaku u klubu Cue Ball i u Sarajevu u klubu Union Jack."

U finalu trećeg kola u Tuzli u snooker klubu Click susreli su se naš predstavnik na europskom prvenstvu u snookeru ove godine, Edin Kovačević i sjajni osvajač dva uzastopna kola lige u Tuzli, Mirza Vuković. Iz susreta je kao pobjednik izašao Edin Kovačević koji je rezultatom 3:0 te izvanrednom igrom savladao mlađeg kolegu. Vuković je do finala došao pobjedivši Roberta Kovačevića također jednog od naših predstavnika na europskom snooker prvenstvu ove godine te je istim rezultatom savladao Edina Omerovića u polufinalnom meču. U tuzlanskom klubu Billy Blues najbolji je bio Demirel Pirić koji je u finalnom meču savladao Asmira Smajlovića rezultatom 3:0. Demirel Pirić prekinuo je tako svojevrsnu dominaciju izuzetnog Mirnesa Mujića koji je osvojio prethodna dva kola Best of the Best u Tuzli, savladavši ga rezultatom 3:2 u polufinalnom meču.

U Bugojnu u snooker klubu Desetka najbolji u trećem kolu bio je Tino Kamber te je tako i zasjeo na poziciju broj jedan u Bugojnu obzirom da je u prethodna dva kola igrao finale izgubivši od izvrsnog Zlatana Fuke te Adisa Buraka.

Treće kolo igralo se i u Kiseljaku u snooker klubu Cue Ball gdje je na kraju najbolji bio izvanredni Ivan Kristić. U finalu se sastao sa jednako dobrim Vedranom Miloševićem iz Kiseljaka koji je bio i osvajač drugog kola Carlsberg snooker lige Best of the Best u Kiseljaku. Njih dvojica trenutno dijele prvu poziciju na tabeli što ukazuje da će borba za prvu poziciju u Kiseljaku biti krajnje neizvjesna do samog finiša takmičenja. 

U Sarajevu je treće kolo odigrano u snooker klubu Union Jack gdje je najbolji bio aktuelni državni šampion Mario Željo Milošević koji je u finalu rezultatom 3:0 savladao klupskog kolegu Rijada Šišića te tako zauzeo drugu poziciju na tabeli odmah iza Farisa Vučkića, trenutno najbolje plasiranog u ovom klubu.

U svim klubovima vladala je sjajna atmosfera i sportski fair play  uz mnoštvo posjetilaca i ljubitelja snookera, što nam garantuje da će se i naredno kolo pratiti sa istim žarom u svim klubovima u BiH.

Narednog vikenda turnir trećeg kola igraće se i u snooker klubu Mercur u Sarajevu, dok već idućeg vikenda počinje četvrto kolo Carlsberg snooker lige Best of the Best, najveće snooker lige na prostoru jugoistočne Europe.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.