Desavanja

Mario Željo Milošević osvajač trećeg kola „Best of the Best“ u Sarajevu

"U Snooker klubovima Mercur i Union Jack u Sarajevu odigrano je treće kolo Carlsberg Snooker Lige „Best of the Best“."

Do velikih iznenađenja u ovom kolu nije dolazilo, osim što je veteran ove igre te predsjednik snooker kluba Mercur, Amir Kunić izvrsnom igrom došao do finala u kojem se suprotstavio mladom nadahnutom četverostrukom drževnom prvaku Mariju Želji Miloševiću.

Mladost i iskustvo su svoje snage odmjerili u igri „bolji od pet“ a konačnim rezultatom 3:0 ipak je slavio mlađi sarajlija. 

Na putu do finala Kunić je savladao i klupskog kolegu Mustafu Husovića izvanrednim rezultatom 3:0, dok je Milošević u polufinalnom meču snage odmjerio ni manje ni više nego sa sopstvenim ocem kojeg pobjeđuje rezultatom 3:0. Milošević je osvajanjem ovog kola samo potvrdio svoju igračku zrelost te izvrsnu formu.

Koliko je popularan snooker u Bosni i Hercegovini te koliko je značajna Snooker Organizacija BiH potvrđuje i posjeta jednog od najrespektabilnijih snooker sudija na svijetu gospodina Inga Schmidta koji je obišao snooker klubove u Sarajevu te je razgovarao sa predsjednikom snooker organizacije BiH Zijadom Redžićem.

Carlsberg snooker liga BiH „Best of the Best“ nastavlja se u Bugojnu narednog vikenda u snooker klubu Desetka.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.