Desavanja

U Bugojnu i Kiseljaku odigrano treće kolo „Best of the Best“ snooker lige

"Zlatan Fuka osvajač u Bugojnu, a Igor Antić u Kiseljaku"

Proteklog vikenda počelo je treće kolo Carlsberg snooker lige "Best of the best" koje će se igrati tokom mjeseca decembra u šest bosanskohercegovačkih gradova, a otvorili su ga igrači iz divizija Bugojno i Kiseljak. 

U snooker klubu „Desetka“ u Bugojnu gledaoci su mogli vidjeti reprizu finala iz prethodnog kola, jer su Zlatan Fuka i Armin Bešić i ovoga vikenda pokazali da su trenutno u najboljoj formi. Oba igrača su se relativno lako plasirala u finale izgubivši samo po jedan frejm od svojih protivnika, a Zlatan Fuka je na putu do finala napravio i tri najveća brejka na turniru: 44, 48 i 53 poena. Finale nije donijelo veliku borbu i neizvjesnost kao ono iz drugog kola, jer Armin Bešić nije imao odgovor za sjajnu igru Zlatana Fuke, koji je na kraju slavio rezultatom 3:0 i tako se revanširao za poraz u finalu prethodnog kola. 


Gledaoci u snuker klubu „CueBall“ u Kiseljaku su ipak imali priliku da vide nešto zanimljiviji rasplet turnira. Finalisti su bili redovni učesnik Masters turnira Vedran Milošević i Igor Antić koji je u trećem kolu pokazao izvrsnu igru. Milošević je u polufinalu bio bolji od osvajača prvog kola, Emira Meše, dok je Antić savladao osvajača prethodnog kola Ivana Kristića. Finale je donijelo veliku borbu i meč je odlučen tek u posljednjem frejmu. Više spretnosti i koncentracije je pokazao Igor Antić i sa rezultatom 3:2 osvojio treće kolo Carlsberg snooker lige „Best of the Best“. 

Liga se nastavlja idućeg vikenda u divizijama Tuzla i Gornji Vakuf-Uskoplje, a sve informacije u vezi odigravanja turnira možete pronaći u lokalnim klubovima kao i na FB i Instagram stranici Snooker organizacije BiH, i na 
www.snooker.org.ba