Desavanja

U Sarajevu i Kiseljaku odigrano prvo kolo Best of the Best snooker lige

"Svjedočili smo sjajnom povratku Maria Želje Miloševića u Sarajevu i uspjehu Emira Meše u Kiseljaku"

U sarajevskim snooker klubovima „Union Jack“ i „Merkur“ proteklog vikenda je održano prvo kolo nove sezone Carlsberg snooker lige "Best of the Best" za diviziju Sarajevo. Ukupno 25 igrača iz oba sarajevska snooker kluba priredili su publici dosta zanimljive mečeve dok su sjajna igra i džentlmenska takmičarska atmosfera obilježili i ovo kolo Lige.  

Međusobni duel u polufinalu takmičenja između aktuelnog prvaka Carlsberg snooker lige Best of the Best, Eldara Karamehmedovića i sedmerostrukog državnog prvaka Maria Želje Miloševića, sigurno je bio jedan od najuzbudljivijih mečeva ovog kola. Odlićčan meč, pun preokreta i sjajnih poteza odlučen je na posljednih par kugli i to u odlučujućem frejmu. Više spretnosti i smirenosti imao je Milošević koji je zaustavio Karamehmedovića i sa rezultatom 3:2 obezbijedio sebi plasman u finale.

Karamehmedović je bez obzira na poraz u polufinalu pokazao sjajnu formu i u osmini finala protiv klupskog kolege Muamera Mališevića napravio je i dva najveća brejka na turniru od 48 i 58 poena. 

U drugoj strani žrijeba izdvojio se Almedin Hodžić, jedini certificirani snooker sudija u BiH, koji je pokazao odličnu igru u tri meča te ga je u polufinalnom meču čekao ništa lošiji Tarik Berisalić iz snooker kluba „Mercur“ koji je sve mečeve do polufinala pobijedio bez izgubljenog frejma. 

Hodžić je bio uspješniji od Berisalića i pobijedio je rezultatom 3:1, iako je Berisalić imao svoju šansu da meč odvede u odlučujući frejm ali je propustio i tako izgubio šansu za plasman u finale. 

Finalni meč u kojem su se sastali Milošević i Hodžić nije donio previše uzbuđenja. Milošević svojim iskusnom i odličnom igrom nije dao priliku Hodžiću da mu ozbiljnije zaprijeti, te je sa rezultatom 3:0 osvojio prvo kolo Carlsberg snooker lige Best of the Best za Diviziju Sarajevo.

Istog vikenda u "Cue Ball" snooker klubu u Kiseljaku odigrano je prvo kolo za Diviziju Kiseljak gdje se Emir Meša izdvojio sa kvalitetom igre i završio kao osvajač kola bez ijednog izgubljenog frejma.

Narednog vikenda prvo kolo Lige će se odigrati i u Gornjem Vakufu i Visokom. 

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige Best of the Best možete pratiti putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.