Desavanja

III Kolo PAN Snooker Lige BiH ulazi u završnicu

trece kolo pan.jpg

"U toku je III kolo PAN Snooker lige koje je već odigrano u Tuzli u klubovima “Billy Blues” i “Click”, kao i u Bugojnu u klubu “Desetka”. Ovaj vikend turniri III kola igraju se u Kiseljaku i Sarajevu."

U klubu Click u Tuzli gledao se odličan snooker. Pobjeda u finalu i osvajanje trećeg kola PAN Snooker Lige BiH, pripala je Mirzi Vukoviću koji je u odličnom i kvalitetnom meču, u kojem je odlučivao peti frame i zadnja crna kugla, savladao mladog Benjamina Jukana rezultatom 3:2. Mirza Vuković se u finale plasirao pobjedivši Emira Kovačevića rezultatom 2:0, dok je Benjamin Jukan svoje učešće u finalu osigurao pobjedom nad Sanjinom Lemezovićem rezultatom 2:0.

U odličnoj atmosferi proteklo je III kolo PAN Snooker lige i u klubu Billy Blues u Tuzli. Osvajač je Edin Kovačević koji je u finalnom meču, nakon prvog izgubljenog framea protiv Asmira Smajlovića obezbijedio prvo mjesto rezultatom 3:1.

U III kolu PAN Snooker lige u klubu “Desetka” u Bugojnu učešće je uzelo 15 igrača, a osvajač je Zlatan Fuka koji je obezbijedio prvo mjesto pobjedivši Adija Buraka rezultatom 3:1. Zlatan Fuka je do finala došao pobjedom u neizvjesnom meču nad Midhatom Ramićem rezultatom 3:2, dok je Adi Burak savladao Emira Šeremeta rezultatom 3:2. Sve je proteklo u dobroj atmosferi sa zavidnim brojem gladalaca koji su nagradili svaki dobar potez igrača.

Čestitamo svim igračima na postignutim rezultatima!

III kolo PAN Snooker lige će se održati 30. i 31.1.16. u Kiseljaku u klubu “Cue ball” i 31.1.16. u Sarajevu u klubu “Union Jack Sarajevo”. Pozivamo sve ljubitelje snookera da nas posjete kako bi bodrili izvrsne poteze igrača, do sada najvećeg snooker takmičenja u BIH.